::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarım Sohbetleri

İş Bankası Tarım Sohbetleri Tarsus'ta başladı
Tarım Sohbetleri
Haber Giriş:
24 Mayıs 2017 Çarşamba 17:29

Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan tarım sektörüne kurulduğu günden bu yana destek veren Türkiye İş Bankası, sektörün gelişimi için üreticilerimize daha uygun olanaklarla hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İş Bankası, bu kapsamda BloombergHT ile birlikte düzenlediği “Tarım Sohbetleri” kapsamında üreticilerle bir araya geliyor. Tarım Sohbetleri’nin ilki, 22 Mayıs’ta Tarsus’ta yapıldı.

“Tarımda Markalaşma” teması ile “Gıda Sanayi ile Tarımsal Ürünlerin Katma Değer Yaratması” konusunun işlendiği toplantıda açılış konuşmalarını; İş Bankası Tarım Bankacılığı Birim Müdürü Özgen Şenel, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özertan gerçekleştirdi.

Özgen Şenel, İş Bankası olarak ülkemiz için stratejik öneme sahip tarım sektörüne önem verdiklerini, bu doğrultuda sektörde faaliyet gösteren üreticilerin, çiftçilerin ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetlerle onların yanlarında olduklarını vurguladı.

İş Bankası şubelerinin birçoğunun tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu piyasalarda yer aldığını, dolayısıyla, hem geniş hizmet ağının etkinliğini artırmak hem de tarım sektörüne daha odaklı hizmet verebilmek adına tarım bankacılığına özel organizasyon yapılanmasını hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu amaçla kurulan “tarım bankacılığı servisleri” ile tarım sektöründe faaliyet gösteren müşterilere özel hizmet sağladıklarını söyleyen Şenel, tarım bankacılığı servislerini, tarım piyasaları ile iç içe faaliyet sürdüren başka şubelerde de hayata geçirerek yaygınlaştırmaya önem verdiklerini belirtti.

İmece Kart üye işyeri sayısı 5.000’i aştı

Şenel, İş Bankası’nın tarım sektörüne özel bir ürünü olan İmece Kart’ın, tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tohum, fide, gübre, zirai ilaç, motorin, yem, tarımsal ekipman vb. harcamaların finansmanı amacıyla, üreticilere tahsis edilen tarımsal kredinin kullanımını sağladığını ve Bankamatik kartı olarak da kullanılabildiğini ifade etti. Şenel, İmece Kart ile hasat dönemine kadar çiftçiye vade imkânı sağladıklarını ve İMECE Kartların kullanıldığı üye işyeri sayısının 5.000’i aştığını vurguladı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak da süregelen üretim modelinde yeni bir aksiyon alınması gerektiğine dikkat çekerek, Tarsus Gıda ihtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının önemine değindi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de İş Bankası’nın tarım odaklı yaklaşımıyla çiftçilere verdiği desteği vurgulayarak, tüm çiftçiler ve Tarsus Ziraat Odası adına İş Bankası’na teşekkür etti.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özertan ise Hollanda, Kanada gibi ülkelerdeki tarım çalışmalarından örnekler verdiği konuşmasında, tarımdaki yeni trendleri anlattı.

Çiftçiler, üreticiler, nakliyeciler, pazarlamacılar ve depocuların karmaşık bir yapı içerisinde Türkiye'nin tarım sektörünü oluşturduğunu ifade eden Özertan, ortak hareket etme kültürüyle sektörde yaşanan sorunların daha rahat aşılabileceğini vurguladı.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat moderatörlüğünde gerçekleşen panel bölümünde ise Ruhi Koçak, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk konuştu.

Türkiye İş Bankası, gerek tarım fuarları gerekse konferanslar yoluyla çiftçilerle bir araya gelmeye, uygun ürün ve hizmetlerle çiftçileri desteklemeye devam edecek.

Paylaş:  Facebook Twitter Google