::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarımın Sultanları

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe Müdürlüğünce düzenlenen Tarımın Sultanları 2 Kadın Çiftçi Eğitim projesi kapsamında 220 kadın çiftçiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Tarımın Sultanları
Haber Giriş:
13 Mart 2016 Pazar 18:59

Gıda,Tarım ve Hayvancılık  Tarsus ilçe Müdürlüğü’nce  düzenlenen    ‘’Tarımın Sultanları 2 Kadın Çiftçi Eğitim’’ projesi kapsamında 220 kadın çiftçiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

75. Yıl Kültür Merkezindeki törene Kaymakam Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Jandarma konutamı Binbaşı Yavuz Bulut, Emniyet müdürü Salim Çakan Belediye başkan yardımcısı Serap Kurtçu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe müdürü   Hayri Erdoğan,Tarsus Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya,Tarsus Ziraat odası Başkanı Ali Ergezer, Süt Üreticileri birliği başkanı İrfan Şimşek ile çiftçiler katıldı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Hayri Erdoğan, törende projeye 12 köyden 220 kadın çiftçinin iştirak ettiğini belirterek,’’Proje süresince teknik eğitimlerin yanısıra Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerinde yapılan geziler Aile Destek Merkezi ile Aile içi manevi değerlerin güçlendirilmesi eğitimleri kırsal  kalkınma desteleri ile gerçekleşen işletmelere teknik ziyaretler İlçe Sağlık Müdürlüğü nezaretinde kanser taraması eğitimleri,  Mersin Tarım Fuarı etkinliği, İşkur, Halk Eğitim merkezi, Tarsus Ticaret Borsası ve Süt Üreticileri birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Organik tarım, budama, süt sığırcılığı ve arıcılık eğitimleri verilmiştir.” dedi.

Kaymakam Bekir Atmaca  da  sertifika töreninin 8 Martta düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, ‘’Bu öneri ve fikirlerinden dolayı İlçe Tarım Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Gerçekten Tarsus’ta tarım alanlarına bakınca burada çok verimli topraklar olduğunu görüyoruz. Son yıllarda tarım ciddi bir önem kazandı. Dolayısıyla kadınlarımızda tarımda çiftçi olarak görev almakta. İlçe Tarım müdürlüğümüz vve Kaymakamlık olarak  bazı STK’larında desteğiyle böyle güzel bir proje hazınlardı. 220 kadın çiftçimiz eğitimden geçti. Bu sadece tarımla ilgili değil aynı zamanda kadınlarımızın toplum içindeki değerlerinin artmasını sağlamıştır”

Konuşmalardan sonra törene katılanlar, kadın çiftçilere sertifikalarını dağıttılar.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google