::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'a Yeni Köprü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tarsus'ta Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallelerini Berdan nehri üzerinden birbirine bağlayan dört şeritli modern köprü yapımına başlandı.
Tarsus'a Yeni Köprü
Haber Giriş:
04 Temmuz 2018 Çarşamba 07:40

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tarsus’ta Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallelerini Berdan nehri üzerinden birbirine bağlayan dört şeritli modern köprü yapımına başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Tarsuslulara verdiği yeni köprü sözü üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri faaliyete geçti. Tek şeritli olması nedeniyle trafik akışını zorlaştıran ve Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan eski demir köprünün emekliye ayrılmasına sayılı günler kaldı.  Trafik kazalarına yol açmasının yanı sıra çocukların köprü üzerinden nehre atmalarından da rahatsızlık duyduklarını dile getiren vatandaşlar ise yapımına başlanan dört şeritli modern köprünün günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını ifade ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden yeni köprü ile ilgili Fevzi Çakmak Mahalle muhtarı Mehmet Reşit Okumuş, yapılan köprünün mahalleye nefes aldıracağını ifade ederek “Mahallemin bir eksiği olan bu köprünün temel atımında faydası olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.  Eski köprü mahallemizde trafik akışını sağlayamıyordu şuan yeni köprünün çalışmaları devam ediyor. Yapım aşamasında olan yeni köprü dört şeritten oluşuyor. Yeni köprü mahallemize nefes aldıracak” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ali Durgun ise yapılan köprü çalışmaları ile ilgili “50 yıldır bu mahallede yaşamaktayım. Şuan ki köprü nüfus kalabalığından dolayı trafiği kaldırmıyor, geliş gidişlerde aksama ve trafik rahatlatacaktır. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın hizmetlerinden memnunuz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yürütmekte olduğu yeni köprü ve Berdan Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade eden Tozkoparan Mahalle Muhtarı Ali İhsan ise “Yeni köprü hizmeti mahallemizin trafiğini rahatlatacaktır. Yeni köprü ve Berdan Projesi mahallemiz adına güzel bir yatırımdır. Berdan Projesi kapsamında burada vakıf malı olan birkaç ev vardı sağ olsun Şevket Başkanımız gerekli ödemeleri proje kapsamında yaparak onları da yıktı. Mahallemiz bu proje sayesinde çok güzel görünüm sahibi olacak, güzel parklar yapılacak. Başkanımız elinden geleni yapıyor, Başkanımızdan memnunuz Allah razı olsun” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fevzi Çakmak ve Tozkoparan mahallerini birbirine bağlayacak olan Fevzi Çakmak Köprüsü, 73 metre uzunluğunda olup genişliği ise 20 metre olacak. Aralıksız devam eden çalışmalar sonucunda Köprünün inşası %65 oranında tamamlandı.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29