::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS BASINININ DUAYENLERİNDEN TEVFİK URBAYI KAYBETTİK

Tarsus Basın camiasının yakından tanıdığı eski gazetecilerden Tevfik Urbay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
TARSUS BASINININ DUAYENLERİNDEN TEVFİK URBAYI KAYBETTİK
Haber Giriş:
19 Şubat 2019 Salı 11:49

Tarsus Basın camiasının yakından tanıdığı eski gazetecilerden Tevfik Urbay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaklaşık bir aydır rahatsızlığından dolayı tedavi altında tutulan Urbay 17 Şubat 2019 Pazar günü sabahı hayata gözlerini yumdu.

1950’li yıllardan itibaren 1981 yılına kadar aralıksız yayınlanan ve Kemal tursunbay’ın da sahibi olduğu Tarsus gazetesinde meselğe başlayan Tevfik Urbay, daha sonra  baba mesleği kebapçılık velokantacılık yaptı. Ancak gazetecilik mesleğinden hiç kopmadı. 1980 öncesi 1977 yılında kendi gazetesini ve matbaasını kurmuştu.

1980 dönemi öncesi yerel Zafer gazetesini yayınlayan ve ardından Yeni Doğuş, Servet, tarsus’a Ayna gibi gazetelerin kuruluşunda ya ortak olarak yada  genel yönetmen olarak yer alan Tevfik Urbay, sonraki yıllarda Tarsus Adalet, Çamlıyayla, Huzurkent, Yeni Tarsus  gibi gazeteleri de yayınladı.

Ancak basının içined bulunduğu   sıkıntıları bir türlü aşamayan Urbay, daha sonar Orhan Kır’ ile turuncumile dergisini çıkarıp ardından bir süre Tarsus Vilayet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Son 2 yıldır Cumhuriyet Matbaasındag ünlerini bulmaca çözüp gazete okuyarak geçiren Urbay’ın en büyük dostlarıve sırdaşları arasında Özbiçer –Matbaası sahipleri Ali Özel ve Ertan Biçer yer aldı.

Bir ay önce hastaneye kaldırılana kadar Ali Özel ve Ertan biçer ile günlerini geçiren Urbay, bir aydır Tarsus Devlet Hsatanesinde (Eski SSK) yatıyordu.

Yakalandığı hastalıktan kurtulamayan urbay 17 Şubat 2019 pazarg ünü sabahı hayata gözlerini yumdu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google