::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Belediye Meclisi Mart Toplantısı

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi.
Tarsus Belediye Meclisi Mart Toplantısı
Haber Giriş:
02 Mart 2016 Çarşamba 11:05

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda Belediye Meclis üyeleri Mehmet Sabırlı, Mahmut Gücenmez ve Rüştü Çopur ile esnaf kollarının yer alacağı komisyon kurulmasına, komisyonun şehir içinde faaliyet gösteren gürültü ve çevre kirliliği oluşturan iş dallarının taşınması için çalışma yapılmasına karar verildi.

Kızılmurat Mahallesi’nde bulunan Belediyeye ait Efsus otelinin takasına, satışına ve kiralanmasına Belediye Encümenine yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edilirken, Topçu Mahallesi’nde bulunan alanda “Yenilenebilir enerji Kaynaklarına Dayalı üretim tesis alanı” olarak düzenleyen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı konusunun, 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi için evrakın İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmalar hız verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Tarihi Ticaret Merkezi ve Kırklarsırtı Yaşam Boyu Spor Merkezi inşaatımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezimizin üçte biri, önümüzdeki yılın sonuna kadar bu restorasyon çalışması bitecek inşallah.

Kırklarsırtı mahallemizdeki Yaşam Boyu Spor Merkezinin de bu ayın sonunda açılışı olacak. Bu ayın sonunda Şehitishak Mahallesindeki Turkuaz Çarşısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Siptilli Çarşısı, Güney Mezarlığı Taziye evi açılacak. Kemalpaşa Mahallesi temel atma töreni, Vuslat Meydanı temel atma töreni Nisan ayı içerisinde yada en geç Mayıs ayı içerisinde temel atma törenlerini gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren Kleopatra Kapısının yan tarafında bulunan, Vuslat Düğün salonunun yıkım işlemine Tarsus Belediyesi olarak başlıyoruz. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ayrıyeten 10 tane muhtarlık binamızın ihalesi bu ayın 8’nde, 21 Mart Kemalpaşa Mahallemizin Cami inşaatı ihalesi var. Berdan Nehri’de Nisan ayı olmasa da, Mayıs ayı içerisinde ihalesini yapıp, her ay birer adet projelerimizin açılışlarını yapmayı planlıyoruz. Ayrıyeten Ergenekon Mahallemizdeki yüzme havuzu projemizin ihalesi bitmiştir. Bu ayın içerisinde temel atma töreni olacaktır. Kaymakamlıkla trampa takas işlemimiz çok şükür bitti. Bu hafta içerisinde yada önümüzdeki hafta içerisinde Tapu işlemini gerçekleştireceğiz. Zorbaz vakfı ile ilgili trampa işimiz devam ediyor. Ülküköy alışveriş merkezini verip, karşılığında Berdan nehrinin kenarındaki arsa ile ilgili çalışmaya devam ediyoruz. 6 adet cami, taziye evi çalışmaları devam ediyor, her ay birer tane caminin projesi çıkacak ve temelini atacağız.

Ayrıyeten Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahallelerine Spor tesisi ve pazaryeri, Cumhuriyet ve Tekke Mahallesine vakıfla ilgili kiralama işini çözersek mevcut sanayinin arka tarafına servis yoluna yakın yerde bir Pazar yeri ve Cumhuriyet Mahallesine yaşam boyu spor merkezi düşünüyoruz.

Alacaklarımıza karşı icra işlemlerimiz başlatılmıştır. İbrişim köyü ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmada 23 Nisan’a hedef koyduk. Buranın açılışını gerçekleştirdikten sonra da kapanan tüm köy okullarına talibiz. Bununla birlikte Yarenlik ve Kültür Parkı ihalesi büyükşehir belediyemiz tarafından yapıldı. Yarenlik alanında ilerleyen günlerde çalışma başlayacak. Kültür Parkı da yenilenecek.Çalışmalarımıza hız kattık. Tarsus’umuzu daha da güzelleştireceğiz” dedi.

Meclis toplantısını çeşitli okullardan gelen lise öğrencileri izledi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google