::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Belediyesi Çevre Projeleri

Tarsus Belediyesi'nin çevreye yönelik çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Tarsus Belediyesi Çevre Projeleri
Haber Giriş:
14 Mayıs 2014 Çarşamba 19:49

Tarsus Belediyesi’nin çevreye yönelik çalışmalarının  devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre çevre projeleri olan Ambalaj Atıklarının kaynağında ayrıştırılması amacıyla başlatılan  “Geri Dönüşüm Projesi”  ve bitkisel atık yağların toplanması amacıyla yapılan ‘Tarsus Suyunu Koruyor’ Projeleri ile geri dönüşüme kazandırılmasına ek olarak  ‘Atık Pillerin Toplanması’ projesi hayata geçirilerek ‘Bütünleşik Çevre Projeleri’ çalışmalarına hız verildi.

Projenin eğitim ve halkı bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Şahin Mahallesinde bulunan Emine Boro Ortaokulu ve Caminur Mahallesinde bulunan Kasım Ekenler Ortaokulunda projeler ile ilgili Çevre Mühendisleri tarafından yeni dönemde yapılacak uygulamalar anlatıldı.

Proje kapsamında geri dönüşebilen atıkların hammadde olarak ekonomide değerlendirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şevket Can, çevre yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini bildirdi.

Belediye ambalaj atığı toplama ekiplerinin ve Bakanlık tarafından lisanslandırılan firma tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başkan can,şunları kaydetti:

‘’Mahalle sınırlarında kaynağında ayrıştırılmış ambalaj atıkları toplama faaliyetleri; Belediye ambalaj atığı toplama ekipleri ve Bakanlık tarafından lisanslandırılan firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Ambalaj atıklarını toplama yöntemi, poşet, iç mekan kutusu, geri dönüşüm konteynırları ile sürdürülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde 2008 yılında aylık 20 ton civarında toplanan ambalaj atığı 2013 yılında aylık 150 ton üzerine çıkmış ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde ve lisanslı firmada görevli ekiplerin çalışmaları ile bu miktarı her geçen yıl daha da arttırmaya çalışacağız.

Büyükşehir Yasası ile belde ve köylerin de mahalle olarak Belediye sınırlarına katılmasıyla konu ile ilgili çalışmalarının bu alanlara da ulaştırılması planlanmış ve uygulama sürecine girilmiştir. Ayrıca çevre kirliliği konusunda geniş çaplı etkileri olan ve tehlike kapsamında da değerlendirilebilen atık piller ve bitkisel atık yağların da doğanın dengesini bozabilecek etkileri oluşturmadan kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda da çalışmaların Tarsus şehir merkezinde ve mahalleye dönüşen belde ve köylerde de yaygınlaştırılması konusunda Bakanlık, lisanslı ve yetkilendirilmiş kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalara yön verilmektedir. Bu konuda Tarsuslu Hemşehrilerimize şimdiye kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyor; ‘Daha Güzel Tarsus, Daha Temiz Çevre’ için ilgi ve alakalarını arttırmalarını temenni ediyoruz”

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 2014 yılı başlangıcı itibariyle toplam 750 adet iç mekan kutusu, 116 adet dış mekan kutusu dağıtımı yapılmış olup, ilk ve orta öğretimde başlayan eğitim ve bilgilendirme programında 47 tane okula bu eğitimler verildi.

 Tarsus sınırları dahilindeki bütün vatandaşlara bu eğitimler verilmeye devam edileceği bildirildi. ‘Geri Dönüşüm Projesi’ne katkı sağlamak ve gönüllü çevrecilik görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 616 11 00 nolu numaralardan başvurarak kutu, konteynır ve geri dönüşebilen atıklarının alınması hususunda talepte bulunabilirler.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29