::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS BELEDİYESİ ELDİVEN VE MASKELERİN MUHAFAZA EDİLMESİ İÇİN TIBBİ ATIK KUTULARI DAĞITACAK

Tarsus Belediyesi Koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında ilçe genelinde aldığı tüm önlem ve tedbirleri en üst seviyede tutmaya devam ediyor
TARSUS BELEDİYESİ ELDİVEN VE MASKELERİN MUHAFAZA EDİLMESİ İÇİN TIBBİ ATIK KUTULARI DAĞITACAK
Haber Giriş:
24 Nisan 2020 Cuma 11:16

Tarsus Belediyesi Koronavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında ilçe genelinde aldığı tüm önlem ve tedbirleri en üst seviyede tutmaya devam ediyor.

Belediye ekipleri belediye çalışanlarının ve vatandaşların Koronavirüs’ten korunmak için kullandığı maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının düzenli şekilde muhafaza edilmesini sağlamak ve insan sağlığını tehdit etmesini önlemek amacıyla belediye yerleşkesiyle birlikte, kamu kurumları başta olmak üzere kalabalığın fazla olduğu diğer noktalara ‘Tıbbi Atık Kutusu’ yerleştirecek.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yapılan çalışmayla daha önce geri dönüşüm için kullanılan kutular, Tıbbi Atık Kutularına dönüştürüldü. Evdekal mesajı ile birlikte kullanılan maske ve eldivenlerin içine atılmasını sağlamak amacıyla üzerinde uyarıcı yazıların bulunduğu sarı renkli kutu şeklinde dizayn edilen Tıbbi Atık kutuları, belediye birimleri başta olmak üzere ilçe genelindeki kurumlara dağıtılacak.

Tıbbi Atık Kutularını öncelikli olarak belediyenin kalabalık birimleri ve diğer kalabalık birimleri olan kamu kurumlarına dağıtmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ihtiyaç halinde kutuların sayılarının çoğaltılarak Tarsus’ta ki tüm önemli noktalara dağıtımlarının gerçekleşeceğini ifade etti.

Maske ve eldivenlerin kullanımından gelişi güzel yerlere atılmaması gerektiğini ve bulaşıcı hastalık riski taşıdığını belirten Başkan Bozdoğan, İlçe genelinde ki kamu kurumları vb. yerlere yerleştireceğimiz, Tıbbi Atık Kutuları ile Koronavirüs salgını mücadelelerimiz kapsamında önlem almış olacağız. Bu şekilde çalışanlarımız ve vatandaşlarımız kullandıkları maske ve eldivenleri bu kutuların içine atarak bulaşıcılığı en aza indirmiş olacak, dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google