::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS BELEDİYESİ, EYLÜL AYINDA 476 SOKAK HAYVANINA TIBBİ MÜDAHALEDE BULUNDU

Tarsus Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Eylül ayı içerisinde 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapıldı
TARSUS BELEDİYESİ, EYLÜL AYINDA 476 SOKAK HAYVANINA TIBBİ MÜDAHALEDE BULUNDU
Haber Giriş:
07 Ekim 2019 Pazartesi 09:43

Tarsus Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Eylül ayı içerisinde 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapıldı.

HAYVAN BAKIM EVİ YENİLENDİ

Tarsus Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla farkındalık yaratmaya devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Başkanlığa seçilen Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile hayvan barınağını baştan aşağı yeniledi.  Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi isminin bırakıldı barınakta, uzman veteriner hekim alınarak, ameliyat ile tedavi bölümlerinde iyileştirme yapıldı. 

KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Hayvan bakım evinde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma işlemlerine başlanırken, Eylül ayında 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapıldı. Barınakta son bir ay içerisinde yapılan işlemlerin raporu ise şu şekilde;  Kısırlaştırılan köpek 96,  sahiplendirilen hayvan 32, doğaya bırakılan hayvan 80, gelen hayvan 40, doğaya salınmayı bekleyen 82 hayvan ve kısırlaştırmayı bekleyen 8 köpek.

YARALI HAYVANLARA ANINDA MÜDAHALE

Bunun yanı sıra ekipler, trafik kazası sonucu yaralanan hayvanlara anında müdahalede bulunuyor. Yine Eylül ayı içerisinde gecenin geç saatlerinde yaralama vakası ile Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen 40 hayvan tedavi altına alındı.

Veteriner Hekim Mehmet Demir; “Gece yaralanmalarında ihbar geldiğinde, hiç zaman kaybetmeden merkeze gidiyoruz. Özellikle yaralanan kedi veya  köpek dostlarımıza anında müdahalede bulunuyoruz. Yaralanan sokak dostumuz, daha sonra burada gözlem altında tutuyoruz. Tedavi süreci tamamlanıp, iyileşmesinin ardından doğaya bırakıyoruz.” dedi.(HABER MERKEZİ

Paylaş:  Facebook Twitter Google