::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Belediyesi Meclisi Haziran Toplantısını Yaptı

Boşalan Daimi Encümen Üyeliğine Ali Şimşek ve Ali Çelik'in seçilmesine oy birliğiyle karar veren meclis üyeleri, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine ve Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Murakabe heyetine üye vermedi.
Tarsus Belediyesi Meclisi Haziran Toplantısını Yaptı
Haber Giriş:
07 Haziran 2014 Cumartesi 20:26

Tarsus Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Tarsus Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan meclis  zabıt tutanağının oylanmasıyla devam etti.

Boşalan Daimi Encümen Üyeliğine Ali Şimşek ve Ali Çelik’in seçilmesine oy birliğiyle karar veren meclis üyeleri, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine ve Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Murakabe heyetine üye vermedi.Gündem maddesi gereği Meclis, belediye müdürlüklerinden ve komisyonlardan gelen evrakların görüştü ve karara bağladı.

Belediye Başkanı Şevket Can, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.Tarsus’ta yaşayan herkesin hakkını korumakla görevli olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, yeni büyükşehir yasası doğrultusunda belediye tarafından yürütülen ve büyükşehir belediyesine devredilmesi gerekli olan birimlerin devir işlemleri devam ettiğini söyledi.

Başkan Can, “Artık şehir merkezi ve bağlanan mahallelerimizin haşerelere karşı ilaçlanması, su ve kanalizasyon işlerinin yürütülmesi, hal hizmetleri, mezbaha hizmetleri, itfaiye, mezarlık, ulaşım hizmetleri büyükşehir belediye tarafından yürütülmeye başlandı. Bu hizmetleri ilişkin tüm gelirler artık büyükşehir belediyesinin hesaplarına girmektedir. Az önce karara bağladığımız gibi kanun gereği büyükşehir belediyesince yapılması zorunlu olan hayvanat bahçesi, hayvan barınağı ve büyükşehir belediye meclisinin kararı doğrultusunda 30.000 m2’den büyük parkların bakım ve temizliğinin yapılması artık büyükşehir belediyesinin sorumluluğuna geçti” dedi.

Başkan Can, “Yeni mahallelerimiz şanslı, çünkü artık bu yerleşimlerin çöpleri toplanıyor, sinek ilaçlaması yapılıyor. Eskiden köylerimize yani yeni mahallelerimize hizmet götüremiyorduk ama şu an yaklaşık 50 yeni mahallemizde çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir geçiş dönemi sıkıntılar yaşanması doğal. Şuan taziye evleri için mahallelerimizde çalışmaları yapıyoruz. Hatta büyük yerleşim yerlerine de yapmayı düşünüyoruz. Taşkuyu Mağarası’nın ihalesi yapıldı, Aralık ayında çalışmaların bitirilip teslim edilmesini bekliyoruz.  Yeni yerleşim yerlerine seçim öncesi hükümet tarafından verilen parke taşlarını döşemek için ihaleye çıkıyoruz, bunları belediye olarak biz yapacağız” şeklinde konuştu.

Meydan kahvehanesi altında bulunan, Makamı Daniyal Camii yanında bulunan ve Şehit Mustafa Mahallesi’nde bulunan tuvaletlerin ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine girdiğini belirten Başkan Can, bakım ve temizliğinin belediye görevlileri tarafından yapılacağını kaydetti.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google