::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Belediyesi'nden İstihdama Yönelik Proje

Tarsus Belediyesi, istihdama yönelik bir çalışmaya imza attı
Tarsus Belediyesi'nden İstihdama Yönelik Proje
Haber Giriş:
05 Ekim 2017 Perşembe 19:02

Tarsus Belediyesi, istihdama yönelik bir çalışmaya imza attı.Tarsus Belediyesi ile Yuva Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında, belediyede çalıştırılmak üzere dezavantajlı durumda olan 50’si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerel halktan, 50’si Geçici Koruma altındaki Suriyeli mültecilerden oluşan toplam 100 kişinin, 3 ay süreyle belediye birimlerinde istihdam edilmesi hedeflenmektedir.

Yuva Derneği ve Tarsus Belediyesi tarafından protokolü imzalanan ‘Emek Karşılığı Nakit Destek’ adlı projeyle birlikte, belediyede görev alacak Türkiyeli ve Suriyeli faydalanıcıların önyargılardan sıyrılması, sosyal uyumları, birlikte iş yapabilme ve üretebilmeleri hedeflenmekte. Bununla birlikte projede, istihdam edilecek kişiler bu 3 aylık süre boyunca ekonomik anlamda da güçlendirilmiş olacak.

Yapılacak olan proje, iş istihdamı ve sosyal uyum sağlamayı hedeflemekte. Projeye dahil edilecek 100 faydalanıcı, Tarsus Belediyesi’ne bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışacaklar. Projeden yararlanan kişilerin, iş güvenliği eğitimleri alması, sigortalarının yapılması, maaş ödemeleri, Suriyeli mülteciler için Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni çıkarılması gibi işlemlerinin tamamı Yuva Derneği tarafından sağlanacak.

Belediye Başkanı Şevket Can, Yuva Derneği ile birlikte istihdama yönelik güzel bir çalışmaya imza attıklarını,  Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecekleri projeyle birlikte, kentte istihdam olanağı yaratacaklarını, bu açıdan mutlu olduklarını dile getirdi.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08