::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS BELEDİYESİ, SON 6 AYDA 26 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, son 6 ay içerisinde belediyenin geçmişe yönelik borçlarının 26 Milyon lirasını ödediklerini belirterek; “Biz göreve geldiğimizde belediyenin sadece özel ve kamu bankalarına olan borcu 79 Milyon TL. Biz bunun 66 milyona indirdik. Ve esnafa olan borçları da ödedik. Toplamda 26 milyon ödedik.” dedi
TARSUS BELEDİYESİ, SON 6 AYDA 26 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİ
Haber Giriş:
24 Eylül 2019 Salı 09:23

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, son 6 ay içerisinde belediyenin geçmişe yönelik borçlarının 26 Milyon lirasını ödediklerini belirterek; “Biz göreve geldiğimizde belediyenin sadece özel ve kamu bankalarına olan borcu 79 Milyon TL. Biz bunun 66 milyona indirdik. Ve esnafa olan borçları da ödedik. Toplamda 26 milyon ödedik.” dedi.

Musalla Dostluk ve Kardeşlik Festivali gerçekleştirildi. Festivale Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kapsamında minikler ve gençler arasında gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye girenlere ödül verildi.

 

Şeffaf belediyecilik anlayışı kapsamında, bu kentin rantını halka dağıtacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Özellikle belediyeye dadanan mafyalardan kurtarmak, ranttan kurtarmak için tüm hesaplarımızı belediye başkan yardımcılarımızla yaptık. Şeffaf bir belediyeyi getireceğim, demiştim sizlere, evet kâğıdına varıncaya kadar her şey sizlerin gözü önünde olacak. Bütün ihaleleri canlı yayında sizler de izleyeceksiniz. Hangi firmalar katıldı? Ne yapıyorlar? Zaten orada naklen izleyeceksiniz. Hiçbir zarf önceden açılmayacak, orada açılacak. Biz yeni nesil belediyeciliği anlatırken artık bireysellik, adam kayırmacılık, mafyacılık yok derken bunun için söylüyorduk. Herkes eşit bir şekilde o ihalelere girebilecek.” dedi.

Rahatsız etmenin soylu tadının çok iyi bildiğini belirten Başkan Bozdoğan; “Bazılarının da geçmişte belediyeden korkunç bir rantlarının olduğunu gördük. Elbette ki o rantların bittiği, elbette ki geçmişteki kazandıklarını kazanamadıklarında yaptıkları tek eylem biçimi sadece ve sadece saldırmaktı. Elbette bizim de bir özelliğimiz var; rahatsız etmenin soylu tadını çok iyi bilirim. Öyle makalelerle öyle yanıtını veririm ki; söyledikleri sözlerin altında ezilirler. Biz hırsızlık yapmadık, bizim karnımız ağrımıyor, çiğ yemedik. Bizi herkes tanıyor, 32 yıldır bu kentte doktorluk yaparken ne yaptığımı çok iyi bilen bir insandım ve bundan sonraki 5 yıllık belediye başkanlığımda da bana 95 bin oyu veren insanlara karşı olan sorumluluğumu en iyi şekilde yerine getirmesini de bilirim. Bu kentteki siyaseti biz yapacağız. Ama bunu halk için yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, iki neferi arasında asla sorun olmayacağını dile getiren Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile aralarında sorun olmadığını söyledi. Bozdoğan; “Bizler bulunmaz hint kumaşı değiliz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ile var olduk bu kentte. Cumhuriyet Halk Partisi'nin eğer o gömleğini giymemiş olsaydık bugün burada Tarsus Belediye Başkanı olamazdım. Yapmam gereken şeyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Demokrasinin kurallarında Alpay Bey'in milletvekili olarak Ankara'da o kadar çalışmasına rağmen ne kadar ezildiklerini de biliyorum. "Demokrasinin dibine kibrit suyu döktüler" dedim daha önceki mitingde. Ama biz şunu yapacağız dedim; yerel seçimde öyle bir çalışacağız ki öyle bir çalışacağız ki. Ankara'ya gülleri göndereceğiz, demokrasi adına gülleri göndereceğiz. Çalışmak gerekiyorsa 7 gün 24 saat çalışmamız devam edecek ama biz bunları yaparken sizden 2 şey istiyoruz. Dünya'nın en güçlü 2 şeyi vardır; biri sabırdır, biri zamandır.” diye konuştu.

Tarsus’ta yapılacak projeler hakkında halka müjde veren Bozdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ”Mahalle bazında hep anlattığımız kreşler vardı, kültür evi vardı az önce söyledim ilk burada yapılacak. Bu yapacağımız kültür evleri olsun, kreşler olsun sizin aslında hayatınızı kolaylaştırmak için yapılması gerekenler, dedikleri 33 katlı otel vardı ya, işte oraya kültür merkezi yapacağız.  Bunun yanı sıra Hepimiz de Alzheimer hastalığı için risk altında yaşayan insanlarız. Tarsus'ta 4 bin tane Alzheimer hastası var. Bizim bu palyatif bakım merkezleri de bu tip hastalarımızın merkezde tedavisini ve bakımını sağlayacak olan ciddi merkezlerdir. Tarsus'ta da 40 yataklı palyatif bakım merkezini en kısa zamanda açacağız. Öbür tarafta işçi güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili olaraktan işçi hastalıkları ve mesleki hastalıklar tıp merkezini anlatmıştım. Bunu da 1 yıl içinde Tarsus'ta aktif olaraktan hayata geçireceğiz.”

 

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Gelelim işsizlik konusuna, en büyük yaramıza.  Tarsus'ta da inanılmaz bir rakam ve bizde birikmiş olan 11 bin iş başvurusu var. Bize en çok saldırıların olduğu iş konusu. Şu kolda hep şu sözü vermiştim. İşe göre adam alacağım, adama göre iş vermeyeceğim" demiştim. Bunu yapmak için büyük mücadele verdim. Belediyenin kıt kanaat gelirine rağmen 79 Milyon TL sadece ve sadece İller Bankası ve özel bankalara borç varken bile biz bunun 1 milyonunu Tarım Organize Sanayi Bölgesine verdik. 15 bin insanımıza iş kapısı açılsın diye. Biz her ay düzenli olarak bu parayı oraya vereceğiz. Tüm bunlara rağmen geçmişe yönelik borçlarımızı da ödüyoruz. 79 milyondan 66 milyona indi borç. Esnaflara olan borçları da ödedik. Son 6 ay içerisinde toplam 26 milyon borç ödedik. Aslında deyim yerindeyse; bu baharı getirirken bile hep söylediğim söz. Biz bunu birlikte başaracağız.” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29