::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Benim Tarsus Hepimizin

Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin projesinin ikincisi yarın yapılıyor
Tarsus Benim Tarsus Hepimizin
Haber Giriş:
21 Nisan 2017 Cuma 14:23

 

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Benim Çalışma grubunun birlikte organize ettiği “Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin” projesinin bu yıl ikincisi yapılacak.

 

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre  22 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 16.30’da Tarsus Amerikan Koleji Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinlikte İğne oyaları sergisi, tarihte etkili kadınlar sikke sergisi ve Tarsus fotoğrafları sergisinin ardından program ünlü sanatçı Şefika Kutluer konseri ile devam edecek.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek olan gurmeler, kültür ve yemek turizmi alanında ulusal firmaların yetkilileri ile basın ve dergi temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişilik grup iki gün boyunca Tarsus’un konuğu olacak.

Tarsus Benim Çalışma Grubunun konuyla ilgili açıklaması şöyle. “Tarsus'un tarihini ve zengin yemek kültürünü tanıtmak ve kentin turizmden aldığı payı geliştirmek amacıyla, geçtiğimiz 2016 yılında ilk kez düzenlenen "Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin" projesinin ikincisi 22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın destek verdiği ve Tarsus Belediyesi ile birlikte Tarsus sevdalısı gönüllülerden oluşan ‘Tarsus Benim Çalışma Grubu’ tarafından hayata geçirilen "Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin" projesi; Tarsus’un 10 bin yıllık tarihi ve kültürel mirasını tanıtmayı, kentteki turizmin canlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Proje kapsamında; gurmeler, kültür ve yemek turizmi alanında ulusal firmaların yetkilileri ile basın ve dergi temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişilik grup iki gün boyunca Tarsus’un konuğu olacak. Gün boyunca sürecek olan detaylı Tarsus turu ile kentin tarihi ve turistik yerlerini tanıyacak ve incelemelerde bulunacaklar. Konuklara aynı zamanda Tarsus'a özgü geleneksel yemekler tattırılacak.

22 Nisan 2017 Cumartesi günü Tarsus Amerikan Koleji kampüsünde, saat 16:30’da sergi ve stant açılışlarının ardından saat 17:30’da bir konser gerçekleşecek. Konukların da katılacağı ve geniş bir izleyici kitlesine hitap edecek olan konserde; Unicef iyi niyet elçisi, devlet sanatçısı, flüt virtüözü Şefika Kutluer piyanist Erol Erdinç eşliğinde sahne alacak.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

Paylaş:  Facebook Twitter Google