::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin

Tarsus Belediyesi öncülüğünde ve Tarsus Benim Çalışma grubunun katkıları ile organize edilen “Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin” projesinin bu yıl ikincisi yapıldı.
Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin
Haber Giriş:
25 Nisan 2017 Salı 08:54

Tarsus Belediyesi öncülüğünde ve Tarsus Benim Çalışma grubunun katkıları ile organize edilen “Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin” projesinin bu yıl ikincisi yapıldı.

Hayata geçirilen "Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin" projesi; Tarsus’un 10 bin yıllık tarihi ve kültürel mirasını tanıtmayı, kentteki turizmin canlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, gurmeler, kültür ve yemek turizmi alanında ulusal firmaların yetkilileri ile basın ve dergi temsilcilerinden oluşan toplam 45 kişilik grup iki gün boyunca Tarsus’a konuk olurken, tarihi ve turistik mekanları gezdiler.

 Tarsus Amerikan Kolejinde gerçekleştirilen etkinlikte İğne oyaları sergisi, tarihte etkili kadınlar, sikke sergisi ve Tarsus kartpostalları fotoğraf sergisinin ardından geniş bir izleyici kitlesine hitap edilen konserde, Unicef iyi niyet elçisi, devlet sanatçısı, flüt virtüözü Şefika Kutluer ve piyanist Erol Erdinç eşliğinde sahne aldı.

Tarsus’un tanıtımına katkı sağlayacak her projede var olduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, ortak paydanın Tarsus olması gerektiğini belirtti.

Başkan Can, “'Tarsus Benim, Tarsus Hepimizin' projesi hakkında Ali Cerrahoğlu beyin bizleri ilk ziyaretinde, adı üstünde Tarsus hepimizin olduğu için biz de ‘Tarsus Belediyesi olarak elimizden geleni yaparız’ demiştik.  Gerçekten bu projenin yaşaması gerektiği inancındayım. Emeği geçen başta Ali Cerrahoğlu bey olmak üzere bütün değerli katılımcılar dahil hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Şehrimiz dünyanın en eski yerleşimlerinden biridir. İnanç turizmi açısından dillerin, dinlerin kesiştiği bir yerleşim yeridir. Herşeyin ilki Tarsus’tadır. Ticaret ve Sanayi odası Tarsus’ta kurulmuştur, ilk elektrik Tarsus’ta üretilmiştir. Türkiye’de tek Peygamber kabri Tarsus’tadır. Kur-an-ı Kerim 114 sureden oluşur ve bir tanesi de Kehf Suresi’dir ve şehrimizdedir. İsa Aleyhisselam’ın havarilerinden Saint Paul Tarsus’ta doğup yaşamıştır, kilisesi ve kuyusu mevcuttur. Bugünlere gelmemize vesile olan tarihi Nusrat Mayın gemisi Tarsus’ta bulunmaktadır. Mersin’de jilet olmayı beklerken sayın Burhanettin Kocamaz başkanımız tarafından sahip çıkılmıştır. Tarsusumuzun mutfağı zengindir. Sıcak iklim ülkesi insanları olmamızdan dolayı sıcakkanlıyızdır. Netice itibariyle Tarsusumuz, Adana ve Mersin arasında ilçe olmamıza rağmen 54 ilden de büyük bir nüfus yapısına sahibizdir.

STK’larımızla, Oda ve Dernek başkanlarımızla ortak paydamız olan Tarsusumuza sahip çıkacağız. Ekonomik olarak da gelişmemiz lazımdır. Ekonomik olarak da esnafımızın ve vatandaşlarımızın yüzü güldüğü zaman Tarsusumuzun gelir seviyesi yükselecektir. Biz yıllardır Adana ve Mersin arasında kalmanın dezavantajını yaşadık. Ama gerek Havaalanı yapılması, gerek Yenice Lojistik Bölgesi, gerek Gıda ve Organize Sanayinin ve Üniversitenin yapılmasıyla Tarsus’ta hareketlilik başlayacaktır” dedi.

İki gün boyunca Tarsus’ta inceleme yapan grup, ilçeye hayran kaldıklarını ifade ettiler.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29