::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Beyazı İmat Muhtara 700 Bin TL Kazandırdı

Toroslar Sulama Birliği Başkanı İmat Bozdoğanlı'nın ‘Tarsus Beyazı''adlı Atı Koşuda Birinci Geldi
Tarsus Beyazı İmat Muhtara 700 Bin TL Kazandırdı
Haber Giriş:
06 Haziran 2017 Salı 17:41

Bu yıl 62’incisi düzenlenen  Kısrak Koşusunu Özbek köyü muhtarı Toroslar Sulama Birliği başkanı İmat Bozdoğanlı’nın ‘Tarsus Beyazı’’adlı atı   kazandı.17. startında 2. birinciliğini elde eden Tarsus Beyazı İmat Bozdoğanlı’ya şimdiye kadar yaklaşık 895 bin TL para kazandırdı.91. Gazi Koşusu öncesi en önemli provası niteliğindeki ve bu yıl 62. kez düzenlenen Kısrak Koşusu, 9 koşulu yarış programının 8. koşusu olarak saat 17.30'da gerçekleşti.

62. Kısrak Koşusu'nu (Açık-G1/D) kazanarak, adını Türk yarışçılık tarihine altın harflerle yazdırmayı başaran kısrak, yaptığı 2.08.50’lik derecesiyle bu koşunun rekorunu da eline geçirmiş oldu.

İmat Bozdoğanlı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Adem Güven tarafından antrene edilen ve Selim Kaya idaresinde start alan Tarsus Beyazı 17. startında 2. birinciliğini elde etti.

Bu yıl 62. kez düzenlenen Kısrak Koşusu'nu, düzlük üzeri yaptığı etkili ataklar ile kazanmayı başaran Tarsus  Beyazı, sezonun dişi taylar için bu en önemli klasiğini kazanarak, oldukça önemli bir başarının da mimarı oldu. Son kez 13 Mayıs 2017 tarihinde, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda katıldığı Avrupa Birliği Bakanlığı Koşusu'nu (A2) Akın Sözen idaresinde ikinci tamamlayan tay, bir önceki koşusu olan Nadas Koşusu'nu (KV-9) ise dördüncü olarak neticelendirmişti. 25 Haziran'da düzenlenecek Gazi Koşusu öncesi, dişi taylar arasında en iddialı isimlerden biri konumuna, yeni kraliçemiz Tarsus Beyazı  geldi.Başarılı jokey Selim Kaya, Tarsus  Beyazı isimli safkanla kariyerinin 6. Kısrak Koşusu zaferine uzandı. koşu, çim pistte 2100 metre mesafe üzerinden gerçekleştirildi.

Birincilik ikramiyesi 700 bin TL olan koşuyu kazanan Tarsus Beyazı için koşunun bitiriş derecesi 2.08.50 olurken, farklar 2,5 Boy - Uzak - 1 Boy şeklinde gerçekleşti.Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi İmat Bozdoğanlı'ya kupasını, TJK Asli Üyesi A. Melih Kura verdi.Safkanın antrenörü adına İmat Bozdoğanlı'ya plaketini, TJK Genel Sekreteri H. Turgut Alakuş verirken, Tarsus  Beyazı isimli tayın jokeyi Selim Kaya ise plaketini Kulübümüz Başkanı Yasin Kadri Ekinci'den aldı.

Törene, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Recep Avşar ile İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir de katıldı. (kaynak:Türkiye Jokey Kulübü)

Paylaş:  Facebook Twitter Google