::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Bilim Ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi Yapıldı

Üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesini öngören Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat merkezine öğrenci seçimi yapıldı.
Tarsus Bilim Ve Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi Yapıldı
Haber Giriş:
17 Ağustos 2014 Pazar 20:09

Üstün yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesini öngören   Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat merkezine öğrenci seçimi yapıldı.

Alınan bilgiye göre Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bilim ve Sanat merkezi öğrenim görecek öğrenciler belirlendi.

Tarsus’ta 4’üncü sınıftan 5’inci sınıfa geçmiş öğrenciler arasında yapılan taramada toplam 118  öğrenci belirlenerek Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı değerlendirme sonucu üstün zekalı  26 öğrencinin üstün yetenek, 3’er öğrencinin de resim ve müzik eğitimi almasına karar verdi.

Böylece 32 üstün yetenekli öğrenci Tarsus Bilim ve Sanat merkezinde 8’inci sınıfa kadar normal okul eğitimlerinin haricinde eğitim alacak.

Merkez önümüzdeki günlerde öğretmen ataması da yapılacağı öğrenildi.

Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgilere göre toplumların gerçek zenginliklerinin üstün yetenekli insanlar olduğunu belirtilerek, bu çocuklara ayrı bir önem verilmesi gerektiği kaydedildi.

Yetkililer  ''Kurum aracılığıyla üstün yeteneklere sahip olan insan kaynakları ortaya çıkarılacak, öğrencilere bu özelliklerini geliştirebilecekleri ortamların sunulacak'' dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46