::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS CHP'DEN ÇİFTÇİLER GÜNÜ ZİYARETİ

TARSUS CHP'DEN ÇİFTÇİLER GÜNÜ ZİYARETİ
Haber Giriş:
15 Mayıs 2021 Cumartesi 15:38

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Yenidünya' nın (Malta eriği) başkenti Tarsus' ta toplama yapan tarım emekçileri ve üreticileri ziyaret etti.

CHP  Tarsus ilçe örgütü tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınlandı.

Her fırsatta Çukurova üreticisiyle bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus’ta oldukça yoğun şekilde üretilen yenidünyanın hasadını yapan emekçi kadınları ve çiftçileri ziyaret ederek, Ramazan bayramlarını tebrik edip, şeker ikram etti.

Yaz-kış demeden, bayram-hafta sonu ayrımı yapmadan çiftçinin üretimden kaçmadığının altını çizen Başkan Varal, girdi maliyetlerinin sürekli artmasının yanı sıra binbir emekle ürettiği ürününü pazarlamakta zorlanan Anadolu çiftçisinin, iktidarın plansız politikaları nedeniyle yok olma noktasına geldiğini söyledi.

Dünya Çiftçiler Günü’nde üreticilerin gelecek için umutsuz  olduğunu belirten Başkan Varal, “Gelin, çiftçilerin borçlarını silelim, çiftçi rahat bir nefes alsın” çağrısında bulundu. Varal, “Soğuk, sıcak demeden mahsul alan, çocuğunun nafakasını her gün zamlanan , dışa bağımlı gübreye, ilaca, mazota veren çiftçi zorda.Ama karamsarlığa yer yok. Umut, CHP iktidarında, halkın iktidarında. Elbet bugünler sona erecek, rantçı zihniyet gidecek. Halkçı, emekçi, toprağın değerini bilen Anadolu ‘nun dürüst , çalışkan evlatları iktidara gelecek. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü huzur ve bereket dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

CHP Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı-Veteriner Hekim Murat Topçuoğlu’da çiftliklerde, merada, köylerde çalışan tüm çiftçilere minnettar olduklarını ifade ederek, “Her zaman emeğinin tam karşılığını alamayan çiftçimiz bıkmadan, yılmadan üretmeye devam ediyor.  Tarımımızı ve hayvancılığımızı ayakta tutan, cefakar köylümüzün inanç ve azmidir. Hiç bir ülke yoktur ki, bu kadar olumsuz ve zor şartlarda üretim yapan çiftçisine zorluk çıkaran ve engel koyan bir tarım politikasını uygulamaya çalışsın! Yem maliyetlerinin altında ezilmeyen, bol kazançlı, emeğinin karşılığını alan çiftçiler gününü CHP iktidarında kutlama ümidi ile tüm çiftçilerimizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

CHP Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı-Ziraat Mühendisi Yağmur Arslan ise “ çiftçilerimiz yaşam mücadelesi veriyor. Kutlama yapacak durumda bile değiliz. En zor koşullarda bile en temel gıdamızı üreten çiftçilerimize  minnet duyuyorum. Ayrıca kendi parasıyla arazi alarak çiftçilik yapan, kurduğu çiftlikleri halkına bağışlayan Atatürk’ü saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google