::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Taş

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Taş , gazetemize yaptığı açıklamada vatandaşların elektrik, elektronik, beyaz eşya, klima montajı ve tamiri gibi işlerini vergi mükellefi ve yetki belgeli esnaflara yaptırmalarını istedi.
Tarsus Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Taş
Haber Giriş:
03 Ağustos 2018 Cuma 08:26

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Taş , gazetemize yaptığı açıklamada vatandaşların elektrik, elektronik, beyaz eşya, klima montajı ve tamiri gibi işlerini vergi  mükellefi ve yetki belgeli esnaflara yaptırmalarını istedi.

Gazetemiz yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan’a açıklamalarda bulunan Taş, “Elektrik ve elektrikli ev aletleri ile ilgili  odamıza kayıtlı, vergisini veren, devletine ve milletine karşı yükümlülüğünü yerine getiren çok sayıda esnafımız var. Vatandaşlarımızda elektrik ve elektrikli ev aletleri gibi konularda işlerini ve tamirini yaptırırken  vergi mükellefi olan yetkili kişilere işlerini yaptırmaya özen göstermelidir. Bu hem can, hem de mal ehemmiyeti için önemlidir. Maalesef piyasada, cıvarımızda,fabrikalarda çalışan bazı ustaların piyasada da iş yaptıklarını görmekte, korsan ve kayıt dışı iş yapanların piyasada cirit attığı haberleri de bize gelmektedir. Bu durum kayıt altındaki vergi veren esnafımızı mağdur etmektedir. Bu nedenle belediyenin ve hükümet yetkililerinin bu kanayan yaraya parmak basması gereklidir.

Bir başka branşımızda haberleşme sistemleri. Telefon satan operatörler şubeleri aracılığıyla dağıttığı hat üzerine 6, 9, 12, 24 ay taksit yaparken asıl işi telefon olan asil esnafımız satış yapacağı ürüne taksit yasağı ile bilerek veya bilmeyerek darboğaza düşürülmektedir. Hükümet yetkililerinden beklentimiz esnafımızı zor duruma düşüren bu uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google