::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Mahalle Toplantıları

Fahrettin Paşa, Kemal Paşa, Fevzi Çakmak ve Tozkoparan Zahit Mahallelerindeki aileler ve Mahalle Muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Tarsus Emniyet Müdürlüğü Mahalle Toplantıları
Haber Giriş:
17 Mart 2017 Cuma 09:45

Tarsus  Emniyet Müdürlüğü tarafından “Suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması, aileleri ile düzenli iletişim kurulması ve çözüm önerileri” konularında yapılması planlanan sohbet toplantılarının 1. Etabı Fahrettin Paşa, Kemal Paşa, Fevzi Çakmak ve Tozkoparan Zahit Mahallelerindeki aileler ve  Mahalle Muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Tarsus Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Tarsus Eshab-ı Kehf Mesleki Teknik Anadolu Lisesi lokalinde düzenlenen toplantıda, katılımcı aileler terör ve uyuşturucu suçları, suça sürüklenme biçimleri ve çocukların bunlardan korunması konularında bilgilendirildi.

 

Emniyet Müdürü Salim Çakan, ülkenin  kritik bir süreçten geçtiğini, bu dönemde PKK/KCK, FETÖ-PDY, DEAŞ ve Aşırı Sol tandanslı  terör örgütlerinin topyekün bir saldırıya geçtiklerini, etnik,dini ve ideolojik farklılıklar üzerinden ayrıştırma, ötekileştirme ve gençleri çeşitli tuzak yöntemlerle terör eylemlerinin içine çekmek istediklerini, bu yöndeki faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını, ancak toplumumuzun bu konuda gerekli sağduyuya sahip olmakla birlikte özellikle genç ve çocukların aileler tarafından daha dikkatlice takip edilmeleri ve korunmaları, bu doğrultuda Güvenlik Güçlerimiz ile düzenli iletişim halinde olmaları, olumsuz olarak değerlendirdikleri hususları mutlaka Güvenlik birimleriyle paylaşmaları gerektiği şeklindeki görüşlerini ifade etti.  

 

Toplantıya katılan Mahalle  muhtarları ve aileler emniyet yetkilileriyle sohbet havasında geçen yaşanan görüşmelerde; mahallelerinde yaşadıkları çocuk sorunlarıyla ilgili düşüncelerini ifade ederek, yapılan toplantının yararlı olduğunu, bu husustaki memnuniyetlerini belirterek, gençler için de ayrı bir toplantı düzenlenmesinin yararlı olacağı şeklindeki görüşlerini dile getirdiler.

 

Tarsus  Emniyet Müdürü Salim Çakan  mahallelerde asayiş ve terör konuları dışındaki diğer sorunları da yetkili mercilere iletme ve çözümü noktasında  Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, dileyen mahalle sakinlerinin günün her saatinde kendisine ulaşabileceklerini,Mahalle toplantılarının Tarsus genelinde sürdürüleceğini kaydetti. (kaynak:Tarsus Emniyet Müdürlüğü)  

Paylaş:  Facebook Twitter Google