::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS GENÇLİK KAMPINDA YAPAY KANALDA KANO KEYFİ YAPTILAR

ÇAMURA BULANIP, KANO İLE YÜZDÜLER
TARSUS GENÇLİK KAMPINDA YAPAY KANALDA KANO KEYFİ YAPTILAR
Haber Giriş:
11 Temmuz 2019 Perşembe 10:02

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuklar Toprak ve Su ile Buluşuyor” etkinliği renkli görüntülere sahne oluyor. Tarsus Gençlik Kampı’nda toprak, su ve çamurdan oluşturulan parkurlarda eğlencenin tadına varan çocuklar, alana inşa edilen yapay kanala getirilen kanolara binmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Kaydırak, tüneller, tırmanma parkuru, kaygan zemin gibi gerçek yarışma alanını aratmayan konsepti ile kurulan alanda, çocuklar saatlerce eğlendi. Alana inşa edilen yapay kanala getirilen kanolara binen ve kendi becerilerini keşfeden çocuklar, yeniden binmek için adeta kuyruk oluşturdu. Televizyon ekranlarının sevilen programlarından Survivor’dan esinlenerek oluşturulan parkurlarda yarışan, eğlenen ve ekip ruhunu öğrenen çocuklar yeni arkadaşlıkların temelini atıyor.

Alanda kurulan tüm parkurlarda oyun oynadığını ve çok eğlendiğini ifade eden Hüseyin Ünlü, “Daha önce böyle bir etkinliğe katılmadım. Bu etkinlikte çok eğleniyoruz, suların üstünde kayıyoruz, içine giriyoruz serinliyoruz. Böyle şeyler yapıyoruz. Bu etkinliğe ailemle katıldım. Etkinliği düzenlediği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklardan Meryem Aktar ise en çok köpüklü alanda kaymaktan hoşlandığını belirterek, “Böyle bir etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Köpükten kayıyorum, köpükten kaymak çok eğlenceli. Buz gibi suyun altına giriyoruz ancak hasta olmuyoruz. Bu etkinliğe annemle, teyzemle, anneannemle, halamla, kuzenlerimle katıldım. Köpükte kaymak çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e buradan selamlar gönderiyorum” diye konuştu.

Etkinliğe ilk defa katıldığını ve her hafta katılmak istediğini ifade eden Mehmet Toprak Uçar ise, “Bu etkinlikte çocuk havuzunda kaydık ve yarışlar yaptık. Tırmandık, çamura atladık, suya girdik, en son da kanoya bindik. Kanoda da çok eğlendik çok güzeldi ama biraz zorlandık. Bu etkinliğe tek başıma katıldım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Su, toprak ve çamurun yanı sıra resim çizme, yüz boyama gibi aktivitelere yer verilen etkinlikte, çocuklar hayal dünyalarının sınırlarını keşfediyor. Düzenlenen resim çizme etkinliğine katılan çocuklar, yeteneklerini kâğıtlarına aktararak yaratıcılıklarını keşfetme olanağı buluyor.

Her hafta düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak isteyen, ancak ulaşım aracı olmayan aileler için otobüsler kaldırılıyor. Düzenli olarak yapılacak etkinliklere katılmak isteyen aileler ve çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarını takip ederek etkinliklerin tarihini, saatini ve otobüs hareket yerlerini öğrenebilecek.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU
SPOR

09 Nisan 2023 Pazar 13:26

LİG ŞAMPİYONU TARSUS BELEDİYESİ OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, emin adımlarla ilerleyerek ligi şampiyon olarak tamamladı
13:26
MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95
SPOR

26 Mart 2023 Pazar 17:12

MSK RAKİP DİNLEMİYOR: 82-95

17:12
MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87
SPOR

27 Kasım 2022 Pazar 19:07

MSK FİNAL VURUŞUNU YAPTI: 70-87

19:07