::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Gençlik Merkezinde yaz kursları açıldı

Okulların tatile girmesinin ardından Tarsus'taki Gençlik merkezinde yaz kursları açıldı
Tarsus Gençlik Merkezinde yaz kursları açıldı
Haber Giriş:
17 Ağustos 2014 Pazar 20:04

Okulların tatile girmesinin ardından Tarsus’taki  Gençlik merkezinde yaz kursları açıldı..

Tarsus Gençlik Merkezi öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Tarsus Gençlik Merkezi tarafından, Tarsus Şehir stadı ile Spor salonunda kurslar açılarak öğrencilere çeşitli eğitimler ve bilgiler veriliyor.

Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsus’lu başkanlığında açılan  kursları Gençlik merkezi müdürü Cafer Bozkurt yönetiyor.

Tarsus Gençlik Merkezi Gençlik liderleri tarafından ders verilen kurslarda öğrencilere ve katılımcı gençlere Gençlik Merkezinin projeleri, kursları ve faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgi veriliyor.. Bugünlerde açılan kurslarda İngilizce, Model Uçak, satranç, Resim, Halk Oyunları, Gitar, Diksiyon kursları veriliyor. İngilizce kursu küçüklere ve büyüklere olmak üzere iki ayrı kateforide verilirken 70 kursiyer katılıyor.

Yine diğer branşlardaki kurslarla birlikte katılımcı sayısıın 150’yi geçtiği belirtilirken Halk Eğitim merkezi ve Milli Eğitim müdürlüğünden görevlendirilen kurs öğretmenleri nezaretinde verilen eğitim kurslarında haftada 32 saat ders veriliyor. Genel olarak kursiyerlerin 7-29 yaş grubundan olduğu öğrenilirken Üç kurs lideri tarafından kurslar devam ettiriliyor.  Meryem Bozkurt, Nagihan Soysal ve Haluk Uysal adlı liderler kursların orgazisyonunda görev alırken, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yapılan çalışmalar kapsamında açılacak kursların bittikçe yeniden açılacağı kaydedildi. Yine bakanlığın yaptığı proğrama göre 50 kalem kurs belirlenmiş olup bu kurslara müracaat kapsamında yeterli sayı  oluştukça kurslar açılacak.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46