::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS GÜLSERİN GÜNAŞTI MTAL AB DESTEKLİ PROJESİNİ TAMAMLADI

TARSUS GÜLSERİN GÜNAŞTI MTAL AB DESTEKLİ PROJESİNİ TAMAMLADI
Haber Giriş:
21 Eylül 2019 Cumartesi 10:17

Tarsus Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı Erasmus + 2018-1- TR01 KA102- 054658 nolu destekli  “ I want to be a Doula”  “(doğum koçu olmak istiyorum )adlı proje kapsamında personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirildi.

Sağlık Hizmetleri alanında çalışan öğretmenler, ebe yardımcılığı alanında  eğitim gören öğrencilerin, modern dünyaya ait yeni bir iş alanı olan “Doğum Koçluğu” konusunda; Avrupa standartlarında eğitim almalarını, bilgi, beceri ve mesleki yeterlilikler kazanarak gebelik sürecini öncesi, sırası ve sonrasındaki profesyonel yaklaşımlarla, modern tekniklerle yönetmelerini sağlayacak yetkinlikler geliştirmelerini ve “Doğum Koçu” statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlaması amaçlanıyor...

27 Ocak-16 şubat 2019  tarihleri arasında meslek dersleri öğretmenleri  İlknur Yel Poliç ,Kenan Öz , Hatice Minik  eşliğinde  Merve Koçak, Ece Basatemur, Semanur Moho, Elif Şimşek, Sabiha Aslan isimli öğrencilerimiz çek Cumhuriyeti Prag Ruska okuluna hareketliliği gerçekleşt.

7 nisan -27 nisan  2019 tarihleri arasında meslek dersleri öğretmenleri  Hilal Bulut, Elif Erdem ve İngilizce öğretmeni Umut Özgürdal eşliğinde Kerime Nefise Zambak, Sima Doğan, Songül Aygüloğlu, Sebiha Bala, Nur Evşan Güngör isimli öğrenciler İsveç Stockholm Karolinka Ünivertesinde eğitim gördü.

Projeyle  öğretmen ve öğrenciler  mesleki ünvanlarını destekleyici anahtar beceriler kazanırken,öğrenciler Avrupa’da  çok  yaygın olan doğum koçluğu konusunda alanında uzman kurumlarda staj yaptılar.

Gelecekteki istihdamları için europass belgesi ve sertifika alırlarken, yaygınlaştırma kapsamında okulda Doula ( Doğum Koçu) sınıfı oluşturuldu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46