::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu

Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu
Haber Giriş:
19 Mayıs 2021 Çarşamba 07:10

Tarsus Hasan Karamehmet İlkokulu öğretmenlerimizden Zübeyde Tanrısevsin’in ortaklarından olduğu kuruculuğunu Fahrattin Paşa ilkokulundan Sündüz Çakmak ve Abdullah Dirlik İlkokulundan Mustafa Çakmak’ın yaptığı Literate Chıldren Of The Digital Age      (Dijital Çağın Okuryazar Çocukları)eTwinning projesi uluslararası bir proje olup 9 ülkeden 19 öğretmenle yürütülmektedir.

Projemizde Türkiye’den 10 öğretmen ortak ve Sırbistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna, İsveç, Lübnan, Kuzey Makedonya birer,  Hırvatistan’dan iki öğretmen bulunmaktadır.

Medya okuryazarlığı; yaygın kabul gören tanımıyla, çeşitli türden (görsel, işitsel, basılı, vb.) medya mesajlarına erişebilme, erişilen medyaları eleştirel bakış açısıyla çözümleyip değerlendirebilme ve kendi medya iletilerini üretebilme becerisidir.

Medyanın çocukların gelişimleri üzerinde olumlu ve olumsuz birçok etkisi vardır. Günümüzde özellikle yaşadığımız covid sürecinde medyanın çocukların hayatlarındaki yeri de oldukça fazladır. Öğrencilerimizin medya araçlarını bilinçli kullanmaları, kendilerini medyadaki tehlikelerden koruyabilmeleri, bilinçli bir medya okuryazarı olabilmeleri için, medya yöntemleri konusunda bilgilenmeleri gerekmektedir. Çocukların medya konusunda eğitim almaları bu yüzden önemlidir.

Proje hakkında

Medya teknolojisinin hızlı gelişimi ile hayatımızın her alanında karşılaştığımız ve bugün birlikte yaşadığımız bir araçtır. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşmasıyla insanlar dijital medyayı ve sosyal medyayı çok fazla kullanmaya başladı. Yetişkinler tarafından sık sık iletişim araçlarının kullanılmasının yanı sıra çok küçük çocuklar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Projemiz ile çocuklarımızı medyanın olumsuz etkilerinden korumayı, medyayı doğru okuyan ve yorumlayan kişiler yetiştirmeyi, öğrencilere güvenli internet kullanma alışkanlığı kazandırmayı ve doğru bilgiye erişebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. medyayı dik açılardan okuyarak medyada gördüklerini filtrelemek.

AMAÇLARI

1-Bilinçli bir medya okuryazarı olur.

2-Yazılı, görsel ve işitsel medyaya eleştirel bir bakış açısı kazanır.

3-Gerçek ve sanal dünyaları ayırt edebilir.

4- Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin sanal ortamda e güvenlik için nelere dikkat etmesi gerektiğini anlar.

5-Partner okullarımız e-güvenlik etiketi alıyor ve uluslararası arenada görünürlüğünü artırıyor.

6-Öğrencilerimiz, farklı medya türlerinin aktif olarak yaratılması yoluyla medya eğitimi ve medya okuryazarlığında kendilerini geliştirirler.

7-Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ihtiyaç duydukları bilgilere farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak erişirler.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz Mart 2021'de başlayacak ve Haziran 2021'de sona erecek.

Proje posterleri ve logoları yapmak, sosyal medya hesapları oluşturmak, proje ön testlerini ve son testlerini uygulamak, ortak okullar için e-güvenlik etiketleri almak, medya bağımlılığı hakkında röportaj yapmak, hazırlık yapmak her ay belirlenen etkinlikleri düzenleyen akıllı işaretli bir bilgilendirme broşürü.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemiz ile medyanın doğru okunması ve kullanılması sağlanacaktır. Öğrencilerimiz, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarına erişmek için medya okuryazarlığı, analiz etme ve değerlendirme becerileri ve eleştirel düşünme becerilerinde kendilerini geliştireceklerdir. Ortak okullar bir e-güvenlik etiketi kazanacak ve uluslararası arenadaki görünürlüğü artacaktır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını kullanma becerileri gelişecektir.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46