::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU'NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı
TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU'NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Haber Giriş:
29 Ekim 2019 Salı 09:53

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Otcu,yayımladığı mesajında

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun olan yönetim..” diyerek Türk Milletinin karakterine ve tarihi birikimine bakarak milletimiz için en uygun yönetim şeklini 29 Ekim 1923 tarihinde belirlemiştir. Nitekim Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri esas alınarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında da bu husus TBMM tarafından kabul edilmiştir.

        29 Ekim 1923 tarihinden günümüze kadar Cumhuriyeti korumak ve kollamak Türk Gençliğinin birbirine emanet ettiği bir görev olmuştur. Bu mirası sonsuza dek korumak da yine milli, ahlaki, ilmi ve bedeni olarak olgunluğa ulaşmış Türk Gençliğinin görevidir. Nitekim Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Gençliğe hitabesinde bu hususu gençlerimiz için birinci vazife olarak tayin etmiştir.

        Türkiye Cumhuriyeti geçen 96 Yılda gerek Uluslararası siyasette çok önemli bir konuma gelmiş gerekse ekonomik kültürel eğitim ve askeri konularda önemli bir mesafe kat edip dünya devletleri içerisinde hatırı sayılır bir konuma ulaşmıştır. Muhakkak ki bunda gücünü milletinden alan demokratik bir Cumhuriyet rejiminin olması önemli rol oynamıştır. 

        Bizler de bu onuru ve gururu yaşayan Cumhuriyetin çocukları olarak 96. yılına ulaştığımız Cumhuriyet Bayramını sevinç ve kıvançla kutlamaktayız.

        Bize bu vatanı emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, Cumhuriyetimizin bekası için kanlarını ve canlarını feda etmiş tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan gençlerimizin, çocuklarımızın ve Tüm Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.’’

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google