::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi yurtdışından döndü

Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin Ulusal Ajans'a tarafından destekli “Mesleki Eğitimde Rekabetçi Ekonomi ve Bilgi Toplumunun Teknik Elemanlarını Yetiştirme Projesi kapsamında yurt dışı eğitimlerini tamamladı.
Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi yurtdışından döndü
Haber Giriş:
16 Nisan 2014 Çarşamba 20:25

Tarsus Kız Teknik ve  Meslek Lisesi’nin Ulusal Ajans’a tarafından destekli “Mesleki Eğitimde Rekabetçi Ekonomi ve Bilgi Toplumunun Teknik Elemanlarını Yetiştirme Projesi kapsamında yurt dışı eğitimlerini tamamladı.

Alınan bilgiye göre Tarsus Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve ortak kurumumuz Mezitli Kız Teknik ve  Meslek Lisesinden toplam 48 katılımcı öğrenci Danimarka, Avusturya, İsveç ve Almanya’da gerçekleştirmiş oldukları eğitimlerini tamamladı.

Öğrenciler Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Gıda Teknolojisi Eğitimi Alanı, Güzellik ve Saç Bakımı Eğitimi, Bilişim Teknolojileri Eğitimi,Mesleki Eğitimde Rekabetçi Ekonomi ve Bilgi toplumunun teknik elemanlarını yetiştirme projesi  2 hafta süren eğitim ve uygulama programlarını başarı ile tamamladı.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’Katılımcıların mesleki becerilerine katma değer sağlayarak daha iyi koşullarda çalışmalarına ve öğretimlerine devam etme, böylece mesleki kalitelerinin artmasına destek olma amacı ile gerçekleştirilen projemizin tüm giderleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından karşılanmıştır. 

Katılımcılarımız, projeye katılarak mesleki becerilerin yanı sıra, yerleştirme öncesinde ve yerleştirme sırasında gerçekleştirilen faaliyetler ile günlük hayatta karşılarına çıkan durumlarla baş edebilmeye ve çok dilli iş ortamlarında çalışabilmelerine imkan verecek ölçüde yabancı dil becerilerini geliştirmişlerdir. Katılımcılar aynı zamanda İngilizce dilinde aldıkları eğitimler sonrasında elde ettikleri dilsel beceriler sayesinde kendi mesleki alanlarında hedef dillerde yayımlanan dergi,makale, kitap, broşür, web sitesi ve kullanım kitapçığı gibi iletişim araçlarından yararlanarak sürekli mesleki gelişimlerine de katkı sağlanmıştır.

Öte yandan, proje kapsamında gerçekleştirilen kültürel hazırlık faaliyetleri sonrasında katılımcıların çok kültürlü ortamlarda çalışma ve yaşayabilmesi için kültürler arası iletişim kurma becerileri de geliştirilmiştir.  Böylelikle, katılımcılarımızın yalnızca ülkemizde değil, Avrupa İşgücü piyasasında da rekabet edebilmeleri ve uyum sağlamaları için sosyal beceriler ed inmeleri sağlanmıştır.’’

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46