::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Kuvayi Milliye Ekibi Adana'da

Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ekibi 5 Ocak Adana'nın kurtuluş bayramına katıldı.
Tarsus Kuvayi Milliye Ekibi Adana'da
Haber Giriş:
06 Ocak 2014 Pazartesi 18:53

Tarsus Kuvayi Milliye  Mücahitler Derneği  ekibi 5 Ocak Adana'nın kurtuluş bayramına katıldı.

Dernek başkanı Mehmet Topal  ve ekibi  geçtiğimiz günlerde G.Antep’in düşman işgalinden kurtuluşu törenlerine katıldıktan sonra ardından Tarsus ve Mersin’in kurtuluş bayramlarına katılmıştı. Önceki gün ise  Adana’nın Kurtuluş bayramı törenlerine katıldı. Adana'da Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra kutlamalar Tren garı önünde yapıldı.Gardaki tören  Çukurova bölgesinin dört bir yanındangelen K.Milliyeciler ve  Muharip Gaziler katılırken Tarsus’tan ise Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği başkanı Mehmet Topal ile 20 dernek üyesi katıldı. Adanalıların kurtuluş coşkusuna ortak oldular.

Burada özellikle lise talebeleri Tarsus ekibine büyük ilgi gösterirken Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneğinin  sevilen dedesi Mehmet Turgut Arkan ile fotoğraf çektirdiler Yine  köylü kadını kıyafetiyle sırtında bebeğiyle cepheye mermi taşıyan  Türk kadınını sembolize eden  dernek üyesi  Neriman Sarıkaya da  ilgi odağı oldu. Öğrenciler ve Adanalılar Tarsus ekibiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenden  sonra Tarsus ekibi Adana Kültür  Merkezindeki Kurtuluş konserine de katıldılar. Burada Adana  Kent konseyinin konuğu oldular ve türkülere eşlik ettiler. Adanalılar burada TArsus ekibini bağrına basarken hem türkü söylediler hemde halay çektiler. Burada Adanalıların kurtuluş bayramını kutlayan Tarsus Kuvayi Millliye Mücahitler Derneği başkanı Mehmet Topal “Tarsus’tan sizlere selam getirdik. Kurtuluş bayramınız kutlu olsun” dedi. Neriman Sarıkaya “Bayrak” şiirini okurken Tülin hanım ise  5 Ocak Adana”nın kurtuluşu şiirini okuyup alkış topladı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google