::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus markaları Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi''nde

Ankara'da düzenlenen ‘'2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi''nde Tarsus ürünleri görücüye çıktı
Tarsus markaları Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi''nde
Haber Giriş:
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:47

Ankara’da düzenlenen ‘’2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’nde Tarsus ürünleri görücüye çıktı. Tarsus humusu, Tarsus Sarıulak zeytini başta olmak üzere kente özgü yöresel tatların sergilendiği standı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da ziyaret etti ve Tarsus şalgamı ikram edildi.

Zirvede Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası da kenti temsilen kurumlarla ortak kurulan stantla yerini aldı. Etkinlik süresince stantta Tarsus humusu, sarıulak zeytini, şalgamı ve yayla bandırması konuklara ikram edildi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay ve Oda Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Sarı’nın da katıldığı zirvede kentin tanıtımına katkı sunuldu.

Öte yandan

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde geçtiğimiz günlerde ‘Coğrafi İşaretli’ alınan Tarsus Sarıulak Zeytini ve coğrafi işaret adayı Tarsus Sarıulak Zeytinyağı, Ankara’da görücüye çıktı.

Coğrafi İşareti alınan ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını gerçekleştirmek üzere Ankara’da bu yıl 2.si gerçekleştirilen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde, Tarsus Sarıulak Zeytini’ de yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ‘Anadolu’dan Dünyaya’ teması ile tanıtımı yapılan ve 3 gün sürecek ‘Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ni ziyaret etti.

Zirveyi ziyareti sırasında Tarsus standını da ziyaret eden Emine Erdoğan hanımefendi, Borsa Genel Sekreteri Hasan Şanlı’dan coğrafi işareti alınan ‘Tarsus Sarıulak Zeytini’ ve coğrafi işaret adayı Tarsus Sarıulak Zeytinyağı hakkında bilgi alırken, Tarsus’a özgü bu ürünlerin tadını da test etti.

Zirvede katılımcılar, coğrafi işaretlerin tüm boyutlarına ilişkin bilgi ve gelişmeleri, dünyada ve Türkiye'de başarı hikayeleri ile alanında örnek teşkil eden kanaat önderleri, ulusal ve uluslararası düzeydeki politika yapıcı ve uygulayıcı kurum ve kuruluşların yöneticileri ve uzmanları, akademisyenler, bilim insanları ve ünlü isimlerden dinleme şansına sahip oldu. Zirvede 50'den fazla konuşmacıdan oluşan konferans programı ile coğrafi işaretler konusunun bilimsel, ticari ve hukuki yönleri katılımcılara detayları ile aktarıldı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google