::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus MEM Müdürü Ambaroğlu

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, kalfalık ve ustalık sınavları hakkında açıklama yaptı.
Tarsus MEM Müdürü Ambaroğlu
Haber Giriş:
16 Ocak 2018 Salı 11:53

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, kalfalık ve  ustalık sınavları hakkında açıklama yaptı.

 

Ambaroğlu, kurumu adına yaptığı açıklamada; önceki öğrenmelerin tanınması ve Denklik Yönergesi doğrultusunda ilk defa yapılacak sınavlarda bir dizi önemli değişiklikler olmuştur. Bu değişiklikler ile ilgili ekip arkadaşlarımla çalışmalar yaptık ve şubat sınavlarına hazırız. Ancak vatandaşlarımız basın yolu ve kurum web sayfasında açıklamalar yapmamıza  rağmen sınavların ilk defa yapılacak olması sebebiyle zorluk yaşıyabilirler. Bu nedenle sınavlar öncesi kurma gelerek kurum yöneticilerinden bilgi alabilirler. Yeni başvurularda sınav sistemi tamamen değişmiştir. Sınavlar Ortak dersler ve alan / dal dersleri olarak  tek oturumda yapılacaktır. Sınav süresi maximum 180 dk. Olacaktır. Sınavlarda diğer ortak sınavlarda veya merkezi sınavlarda uygulanan kurallar uygulanacaktır. Yapılacak sınavlarla kişilerin eski sisteme göre daha kolay ve çabuk belge alması için kişiler lehine değişiklikler olmuştur. Bu değişiklikler inşallah vatandaşlarımıza faydalı olur... Yeni sisteme göre 301 başvuru olmuştur. Başarılı olmaları kaydıyla bu kişiler mesleki yeterlilik belgesine yerine geçen belgeleri alacaklardır. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’(kaynak:Tarsus Merkezi Eğitim merkezi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46