::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Müteahhitler Birliği

Tarsus Müteahhitler Birliği Sorunalarını Masya Yatırdı
Tarsus Müteahhitler Birliği
Haber Giriş:
16 Ocak 2018 Salı 11:49

Tarsus’ta Müteahhitleri Birliği Üyeleri biraraya gelerek sektörel sıkıntıları masaya yatırdı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Tarsus Müteahhitler Birliği Başkanı  Ferit Çetiner, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Belediyesi İmar limited Müdürü  Esat  Erdiş ve müteahhitler katıldı.

 

 

Tarsus Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Çetiner, geçen yıl kurdukları  birliği, tam anlamıyla iştahlı olarak faaliyete  geçiremediklerini, fakat bugün ilk toplantı yaparak bugünden itibaren kurduklarını söyledi.Sektördeki  talebin azalması nedeniyle  Tarsus’taki  müteahhitlerin zor bir dönemden geçtiğini  kaydeden Çetiner şunları söyledi:

”Tarsus’ta şuan  inşaat  sektörü  büyük bir  sıkıntı  içerisinde. Özellikle  beton fiyatlarının artması sektörü büyük ölçüde  etkiledi. Yapacağımız projelerimizi  gerçekleştiremiyoruz. 2017 yılındaki   Beton m2 fiyatları  ile 2018 yılının bu ilk ayındaki  beton m2 fiyatları arasında yüzde  55 oranında  artış var. Tarsus’ta inşaat sektörü İmar Beton’la  çalışıyordu. İmar Beton diğer  firmalara oranla daha  ucuz beton veriyodu. Lakin 2018 yılından itibaren İmar betonda  diğer firmalarla  fiyatları  eşitledi. Bu konu ile ilgili olarak Tarsus Belediye Başkanı  Şevket Can  Beyle  konuştum. Başkan Can, konu ile  ilgili olarak dökme beton ve  akaryakıt fiyatlarının artmasından dolayı  zam yapmak ve fiyatları  eşitlemek zorunda kaldıklarını  belirtti. Bu durumdan Tarsus’ta  müteahhitler büyük etkilenmeştir. Sektörlerdeki  durakllık yaşadığımız bu dönemlerde  talep azlığı nedeniyle de bankalar  artık kredi de vermek istememektedirler. Bu nedenle  sizlerle fikir  alışverişi yapmak istediği doğurdu. Birlik ve beraberlik içerisindeki sektördeki sıkıntılarımızı masaya  yatırarak çözüm ortamı bulmak istiyoruz”

Daha sonra  söz alan Tarsus İmar Müdürü  Esat  Erdiş ise  hazır beton fiyatlarındaki artışın nedenlerini açıkladı. Durak, geçen yıl dökme beton  ile  anlaşma sağladıkları firma ile çalışırken, diğer firmalardan daha  ucuza  döktüklerini hatta  bazı aylarda ise bu fiyatın altında  beton sattıklarını hatırlatarak, şuan  ilgili firma ile sözmenin bitmesi nedeniyle  fiyatların diğer firmalarla  eşitlemek durumda  kaldıklarını dile  getirdi. Müdür Durak, Tarsus’ta  İmar  limidet Şirketi olarak C 30  dökme  betonun metre küpünü 130 TL artı  KDV uygulamasıyla   satışının yapıldığını  sözlerine ekledi.

 

TSO Başkanı   Ruhi Koçak da ülke genelindeki  inşaat sektöründeki sıkıntıları Tarsus’ta  yaşandığına dikkat çekerek, “İnşaat sektöründeki sıkıntı bölgesel değil. Ülke  genelinde  bir sıkıntı yaşanmaktadır.”diyerek Tarsus’a  kurulacak olan  Gıda ve İhtisas Sanayi  bölgesi ile ilgili  kısa bir bilge verdikten sonra, Tarsus İnşaat Müteahhitleri Derneği üyelerinin TSO’daki  gerek toplantı salonunu gerekse meclis salonunu iş toplantılarında  kullanmaya davet etti.

 

Toplantı fikir alışverişinin ardından sona  erdi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google