::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus OSB'ye büyük destek Seçer Tarım A.Ş.'den geldi

Seçer Tarım A.Ş. yönetim kurulu başkanı Uğur Seçer, Tarsus OSB'de 108 dekar alan üzerine kurmayı planladıkları yeni tesisle kent ve bölge ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Tarsus OSB'ye büyük destek Seçer Tarım A.Ş.'den geldi
Haber Giriş:
03 Aralık 2019 Salı 10:30

Seçer Tarım A.Ş. yönetim kurulu başkanı Uğur Seçer, Tarsus OSB’de 108 dekar alan üzerine kurmayı planladıkları yeni tesisle kent ve bölge ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Tarsus’un  Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulması planlanan ve hızlı bir şekilde kamulaştırma çalışmaları süren Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcılardan talep oluşmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sahibi olduğu, bölgenin en büyük firmalarından Seçer Tarım A.Ş yatırım yapmak için arazi ön tahsis sözleşmesi imzalayarak kuracağı yeni tesisin temellerini attı.

Sözleşmelerin imzalandığı törene Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kaya, Seçer Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Seçer ile Seçer Tarım A.Ş Genel Müdürü Ali Seçer ve Tarsus OSB Bölge Müdürü Ş. Caner Özcan katıldı.

Tarsus ve bölge ekonomisine ciddi katkı sunması beklenen ve şu anda kamulaştırma çalışmaları süratle devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne Seçer Tarım A.Ş yatırım yapacak.

Firma yöneticileri, ön tahsis için Tarsus OSB yönetimiyle imzaları attı. Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, ‘’Tarsus’ta organize sanayi bölgesi kurma fikri ilk ortaya çıktığında Sayın Vahap Seçer destek sözü vermişti. Şimdi özel sektör tarafından en büyük ve anlamlı destek Sayın Seçer’den geldi.’’ dedi.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

İmza töreninde konuşan Seçer Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Seçer, Tarsus OSB’de 108 dekar alan üzerine kurmayı planladıkları yeni tesisle kent ve bölge ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek, ‘’Öncelikle bölgemiz için hayırlı olsun. Yeni yatırım demek yeni iş, aş demek. Katma değerli ürünler üretmek ve pazarlamak ilk önceliğimiz. Bölgemiz istihdamına da katkı sunacağımız için ayrıca gururluyuz. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi hem kentimizi hem de bölge ekonomimizin canlanması için adeta cazibe merkezi konumunda.’’ diye konuştu.

SOMUT ADIM HEYECANLANDIRDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.Ruhi Koçak da sözleşme töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Bugün hem çok heyecanlandık hem de çok gururlandık. Bölgemizin en büyük firmalarından Seçer Tarım A.Ş’nin bölgemizi tercih etmesi ve öncülük etmesi gerçekten mutluluk verici. Sayın Vahap Seçer, Tarsus’ta organize sanayi bölgesi kurma fikri ilk ortaya çıktığında destek sözü vermişti ve şimdi özel sektörden en büyük ve anlamlı destek Sayın Seçer’den geldi. Sözünde durduğu ve yatırım için düğmeye bastığı için Seçer ailesine şahsım, Tarsus TSO ve Tarsus OSB Yönetimi adına teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bu süreçte sürekli yanımızda olan kurucularımıza, Sanayi Bakanlığımıza ve belediyelere kurumsal desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ‘’

FİYAT VE KONUM AVANTAJI

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin gerek stratejik konum itibariyle gerekse arazi fiyatları açısından yatırımcılar için cazip olduğuna dikkat çeken Koçak, ‘’Bölgemiz, Adana havalimanına 44 km, Mersin Limanına 44 km, Serbest Bölgeye 40 km, yeni kurulacak Çukurova Bölgesel Havalimanına 25 km ve Yenice Lojistik Üssü’ne ise 18 km uzaklıkta.  Bölgenin içinden karayolu geçmekte olup otoyola sınır konumda. Dolayısıyla böylesine bir noktada olan yer alan sanayi bölgemiz yatırımcılar için cazip. Organize sanayi bölgemizin kurulum sürecinde epey yol kat ettik. Birçok aşamadan geçerek geldiğimiz bu süreçte kapılarımız yatırımcılara hazır artık. Gelecek olan her yatırımcıya kapılarımız sonuna kadar açık. Fiyat olarak da oldukça uygun rakamlar sunuyoruz. Yıl sonuna kadar arazi fiyatlarımız metrekaresi 125 TL’den. Bu rakam oldukça uygun ve yatırımcıların zaman kaybetmeden bu avantajlı fiyatlardan faydalanmasını bekliyoruz. Tarsus OSB yönetimi olarak yatırımcıya yer sağlama konusunda da her türlü yardıma hazırız.’’ dedi.

15 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Tarsus OSB’nin 530 hektar arazi üzerine kurulacağını ve bölgenin 338 hektar sanayi arazisi, 434 adet sanayi parseli olarak planlandığını belirten Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.Ruhi Koçak, şöyle devam etti: ‘’Çukurova’nın başta tarım ve gıdaya dayalı alt yapısının güçlü olduğunu her platformda dile getiriyoruz.  Bu sinerjinin sanayi ile birleşmesi halinde bölge ekonomisinde ciddi canlanma olacağı şüphesiz. Bu kadar bereketli topraklarda, güçlü liman, demiryolu ve karayolu ağı gibi imkanlarımızla pazara sunma olanaklarımızın kuvvetli olduğu bir noktada hemen her sektörden yatırımlar olmazsa olmazımız. Doğrudan 15 bin kişiye istihdam sağlayacak bölgemiz için çalışmalarımız tüm gücüyle devam ediyor.’’

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08