::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Pamukluk Barajı İnşaatı

Vali Özdemir Çakacak, Tarsus Pamukluk Barajı İnşaat Alanlarında İncelemelerde Bulundu
Tarsus Pamukluk Barajı İnşaatı
Haber Giriş:
10 Kasım 2016 Perşembe 07:32

Mersin Valisi  Özdemir Çakacak, yapımı hızla devam eden Tarsus Pamukluk Barajı inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre İncelemeler esnasında Vali Çakacak’a Tarsus Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan da eşlik etti.

Vali Çakacak, ilk olarak baraj şantiyesinde DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan şantiyedeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Ardından şantiye alanını gezen Vali Özdemir Çakacak; işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. İşçilerle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Vali Çakacak, Çakırlı köyü yakınlarında devam eden su iletim hattı boru döşeme çalışmalarını da yerinde inceledi ve burada işçilerle bir süre sohbet etti.

Ardından su iletim tüneline geçen Vali Çakacak; tünel çalışmaları ile ilgili brifing aldı ve tünel açma çalışmalarını yerinde izledi. Tünel incelemeleri sonrasında baraj inşaat alanına gelen Vali Özdemir Çakacak ve beraberindekiler DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın tarafından verilen brifingin ardından baraj inşaat alanını gezerek yapım çalışmalarını da yerinde inceledi. Baraj inşaat alanındaki incelemelerini tamamlayan Vali Çakacak, incelemeler sonrasında bir takım açıklamalarda bulundu.

Pamukluk Barajı’nın ilimizin en önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, baraj yapımının tamamlanmasıyla birlikte; hem sulama ve içme suyu sağlanması hem de enerji üretimi noktasında projenin Mersin’e çok önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Vali Çakacak; “Yaklaşık yüzde 84 oranında tamamlanan projenin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesi amacıyla çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

282 milyon metreküp su depolama hacmi bulunan projenin tamamlanmasıyla birlikte; taşkın koruma amacının yanında; merkez ilçeler ve Tarsus’ta yaklaşık 184 bin dekar arazinin sulanabileceği, Adanalıoğlu, Bahçeli, Dikilitaş, Karacailyas, Kazanlı, Yenitaşkent, Bağcılar, Huzurkent, Dorukkent, Arpaçsakarlar, Yalınayak, Çiftlikköy, Atalar, Bahşiş ve Yeşiltepe mahallelerine içme suyu sağlanacağı ve yılda 68 milyon kilovat saat enerji üretileceği bildirildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29