::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Sektörel Ekonomik Vizyon Çalıştayı

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, amacımız Tarsus ekonomisinin uluslararası rekabet kapasitesini artıracak gelişme alanlarını belirlemektir.
Tarsus Sektörel Ekonomik Vizyon Çalıştayı
Haber Giriş:
13 Eylül 2017 Çarşamba 10:27

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak,  amacımız  Tarsus ekonomisinin uluslararası rekabet kapasitesini artıracak gelişme alanlarını belirlemektir.Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) kent ekonomisinin geleceğinin detaylı şekilde konuşulduğu “Tarsus Sektörel Ekonomik Vizyon Çalıştayı’ düzenlendi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve 14 meslek komitesi üyelerinin katılım gösterdiği çalıştay, Oda sergi salonunda özel olarak hazırlanan alanda gerçekleştirildi.MIDA Institute Yönetim Danışmanlık firması tarafından yürütülen ve firmanın kurucu ortağı Kudret Süzer ve Dr. Deniz Kirazcı’nın konuşmacı olarak katıldıkları çalıştayın açılış konuşmasını yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, buradaki amacın Tarsus ekonomisinin uluslararası rekabet kapasitesini artıracak gelişme alanlarını belirlemek ve bu alanlardaki girişimlere yön verecek bir gelecek tasavvuru oluşturmak olduğunu ifade etti.

Katılım gösteren herkese teşekkürlerini ileten Başkan Koçak, “Siz değerli katılımcılarımızın görüşleri doğrultusunda bir harmanlama yaparak, sonuç bildirmesi hazırlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

Geniş katılımlı stratejik planlama yönetimiyle gerçekleştirilen çalıştayda beyin fırtınası ve yapılandırılmış grup çalışmalarıyla Tarsus ekonomisinin rekabet gücünü artıracak gelişme fırsatları irdelendi ve tanımlandı. Tanımlanan gelişme fırsatlarına uygun bir gelecek tasavvuru katılımcıların işbirliğiyle tasarlandı.

MIDA Institute Yönetim Danışmanlık Firması’ndan Dr. Deniz Kirazcı, önce herkesin gelecek tahmini ve ekonomiye nasıl yansıyabileceği konusunda görüşlerini aldı. Daha sonra, bunlar üzerinde tartışma gerçekleştirildi.

Diğer konuşmacı Kudret Süzer’de, çalıştay verileri doğrultusunda Tarsus ekonomisinin rekabetçi yapısını güçlendirecek fırsat alanları ve ana gelişim eksenleri etrafında çalışma grupları oluşturulabileceğini ifade etti.

Süzer, çalıştay verilerini ayrıca hazırlanmakta olan URGE projesi için de yol gösterici olabileceğini sözlerine ekledi.(kaynak:Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası)

Paylaş:  Facebook Twitter Google