::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'nde Mezuniyet Töreni

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi bu yıl 2. mezunlarını verdi.
Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi'nde Mezuniyet Töreni
Haber Giriş:
22 Mayıs 2016 Pazar 21:55

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen  Lisesi bu yıl 2. mezunlarını verdi.

  

Okul bahçesinde 79 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Okul birincisi Amine Elçin Doğan,ikincisi Kadir Aytaç Ünaldı, üçüncü ise Ülkü Nur Taş oldu.

 

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen  Lisesi ‘nin 2’inci  mezuniyet töreni, coşku, heyecan ve sevinçle gerçekleştirildi

  

Tören,  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Çetin Munzur, öğrencileri tebrik ederek, ''Zaman hızla akıp gidiyor, durdurmanın mümkünü yok.Sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için idare ve öğretmenler olarak yoğun çaba harcadık'' dedi.

 

‘’Fen Lisesinde öğrenci ve veli olmak fedakarlık, sabır,azim ve üstün gayret isterdi.Fen Lisesinde öğrenci velisi olmak aynı zamanda bir çeşit öğrencilik yapmaktı’’diyen Munzur,’’

Fen Lisesinde öğretmen  olmakta hepsinden zordu.Öyle ki öğretmen öğrenci gibi çalışan,hazırlık yapan,fedakar,iddialı,azimli  olmalıydı.

 

Öğrenci olmak başlı başına büyük bir işti.Okulumuz öğretmenlerini arkadaşlarını kısaca ortamı sevmeliydi.Öğrencilerin yaşları ileriliyoır görev ve sorumluluklarının farkında daha çok varıyorlardı.

İyi bir liseye gelmişlerdi,iyi bir üniversiteye gitmeliydiler ama kolay değildi,şartlar ağır,bir çok sosyal aktiviteden uzak,disiplinli,bıkmadan,usanmadan çalışmalıydılar.hedefe ulaşmak için bunlar yapılmalıydı.velilerimiz kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek,mutlu sona ulaştılar.çocuklarının Sesim Sarpkaya Fen Lisesi gibi iyi bir liseden mezuniyetini gördüler.velilerimiz tebrike diyorum.Başarılı öğrencinin arkasında başarılı veli var olduğunu düşünüyorum.fedakar,azimli,mesai arkadaşlarım sizlerde üzerinize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek,öğrencilerimiz mezuniyetine çok önemli katkılarda bulundunuz.Şu bilinmeli ki,insan hariç her canlı hayatını idame ettirecek donanımı kısa zamanda elde etmektedir.

Ama insan hayatını idame ettirmek için duygusal, zihinsel,bedensel ve manevi değerler bakımından gelişmeye iyileşmeye muhtaçtır.Bunun için eğitilmeli desteklenmelidir.

 

İşte milletimiz toplumsal mutabakatla devletler kurmuş ve bugün bu devlet birçok eğitim kurumları açmış ki,milletin çocukları iyi eğitim alsın,insanı sevin onlara iyilik yapmak için kendini yetiştirsin.Vatansever olsun,devletine ve değerlerine sahip çıksın,birlik ve beraberlikten yana olsun.iyi bir meslek sahibi olsun.Kimseye el açmasın.her zaman katma değer üreten nesiller yetişsin gibi amaçlara kendine düşeni yapmaktadır.

Bugün bu vesile ile devletimize,geçmişte,bugünde ve gelecekte devlet büyüklerimize şükranlarımızı arz etmek üzerimize borçtur.sevgili öğrenciler geleceğinizi düşünüyorsanız,devletinize ve milletinize sahip çıkmalısınız.

Çünkü sizler bu seviyeye tek başınıza gelmediniz.Anne ve babalarınızın,öğretmenlerinizin kısaca milletimizin ve devletimizin emeği var.her zaman her yerde hatırlanması gereken husus buydu.

Geriye baktığınızda arkanızda her kesimden meydana gelmiş bir ordu olduğunu düşünmelisiniz.

Onarlın hak ve hukuklarının korunması,onların beklentilerini karşılamanız size düşen görevdir.Çünkü siz fen lisesi öğrencisisiniz.Önde yürümeye önceden karar vermişsiniz.Sizleri tebrik ediyorum.Üniversite ve sonrası hayatınızda üstün başarılar diliyorum.Allah sizleri muvaffak etsin.Emekleriniz zayi olmasın’’şeklinde konuştu.

 

Mezuniyet gecesine Ak Parti Tarsus ilçe başkanı Mehmet Yıldız,Tarsus Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli  heyeti üyesi Ahmet Akçora,Milli Eğitim şube müdürü Yalçın Yılmaz, Gençlik ve Spor müdürü Murat Tarsuslu,Tarsus mal müdürü Ali  Genç,Fotoğrafçılar odası başkanı Cumali Taş, Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Ünal Demir,Hasan Ali Yücel ortaokulu müdürü Soner Pehlivan,Sadık Eliyeşil ortaokulu müdürü Ahmet Karagöz,Tarsus Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr.Selçuk Söylemezoğlu,öğrenci velileri ve davetliler katıldı. Tören öğrencilerin havaya kep fırlatmasıyla son buldu

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Diğer Fotoğraflar