::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Sev'de Cumhuriyet etkinliği

Özel Tarsus SEV İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Ulu Önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'in ilanının 94. yıl dönümünü, Cumhuriyet SEVinci adlı duygu ve coşku dolu bir programla kutladı.
Tarsus Sev'de Cumhuriyet etkinliği
Haber Giriş:
30 Ekim 2017 Pazartesi 08:40

Özel Tarsus SEV İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in ilanının 94. yıl dönümünü, Cumhuriyet SEVinci adlı coşku dolu bir programla kutladı. Tüm Tarsus SEV Ailesinin tek yürek olduğu kutlamalar; dans gösterilerinden kahramanlık şarkılarına, video gösterisinden kıyafet sergisine birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu

 

Özel Tarsus SEV İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in ilanının 94. yıl dönümünü, Cumhuriyet SEVinci adlı duygu ve coşku dolu bir programla kutladı. 7. sınıfların Cumhuriyet dönemi kıyafetleriyle Gençlik Marşını söyleyerek oditoryuma girişi ile başlayan tören, 8. sınıfların Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabını seslendirmesi ile devam etti.  Oldukça coşkulu geçen kutlamalarda, öğrenciler tarafından yazılmış İngilizce şiirlerden oluşan ve  Green Screen tekniği kullanılarak hazırlanmış videolar gösterildi. 4. Sınıf öğrencileri tarafından yapılan vals ve 2. Sınıf öğrencilerinin bayrak gösterisi de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Programda ayrıca oratoryo ve dans gösterileri yapıldı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan okul korosu, günün anlam ve önemine uygun şarkılar söyleyerek programa renk kattı.

Program bitiminde Talas Kampüsü bahçesinde Cumhuriyet Resepsiyonu verildi. Öğrenciler, Cumhuriyet’in ilan sürecini anlatan haberlerin yer aldığı SEV Haber gazetesini dağıtırken, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu da çaldığı marşlarla konuklara keyifli anlar yaşattı. Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları’nda öğrenciden öğretmene, çalışanlardan velilere herkesin tek yürek olduğu Cumhuriyet SEVinci etkinlikleri aynı coşkuyla son buldu. (kaynak:Tarsus SEV)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46