::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus Sev'inbBinası

Tarsus SEV'in modern ve geleneksel mimariyi birleştirdiği binasını XV. Ulusal Mimarlık Ödülleri 2016 Yılı Yapı Dalı Ödülü'ne layık gördü
Tarsus Sev'inbBinası
Haber Giriş:
24 Ekim 2016 Pazartesi 09:45

‘Dünyanın En Güzel 13 Okulu’ listesine Türkiye’den giren tek okul olduğu bildirilen  Tarsus SEV İlköğretim Kurumları’na Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Tarsus SEV’in modern ve geleneksel mimariyi birleştirdiği binasını XV. Ulusal Mimarlık Ödülleri 2016 Yılı Yapı Dalı Ödülü’ne layık gördü.

 

Sev’den yapılan yazılı açıklamaya göre  Tarsus SEV ’in aldığı ödül nedeniyle okulda bir tören düzenlendi. Sağlık ve Eğitim  Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Koçak ve Tarsus SEV Direktörü Andrew Leathwood’un da  katıldığı törende TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ömer Sakar şunları kaydetti:

“Sizlere bu ödülü vermekten onur duyuyoruz. Bu bina, ulusal mimarimize ciddi bir katkıdır. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği olarak bu  binanın tescilini de bizler yapacağız; artık binamız sanatsal bir yapı anlamı taşıyacak.”

 

Tarsus SEV İlköğretim Kurumu Müdürü Çiğdem Özyürekoğlu şu gçrüşlere yer verdi:

‘’Tarsus SEV İlköğretim Kurumları olarak kampüsümüzle ve binamızla gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en köklü okullarından olan Tarsus Amerikan Koleji’nin tarihi kampüsünde geçmişi ve geleceği, modernliği ve geleneği bir arada buluşturuyor ve kucaklıyoruz. Bugüne kadar altı büyük mimari ödül alan okulumuz, geçtiğimiz yıl da ‘Dünyanın En Güzel 13 Okulu’ listesine girmişti ve hem ülkemizin hem de Tarsus’un gururu olmuştu. Bugün de Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nin ödülüyle mutlu olduk ve gururlandık. Mimarlar Odaları Birliği’ne bizi layık gördüğü XV. Ulusal Mimarlik Ödülleri 2016 Yılı Yapı Dalı Ödülü için teşekkür ediyoruz.”

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46