::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS SGK MÜDÜRÜ METİN KONFERANS VERDİ

Tarsus Sosyal Güvenlik Merkezi (SGK) Merkez müdürü Süleyman Metin , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında ‘'Sosyal Güvenlikte Kadın İstihdamı ve Kadına Yönelik Pozitif Ayrımcılık” konulu konferans verdi
TARSUS SGK MÜDÜRÜ METİN KONFERANS VERDİ
Haber Giriş:
09 Mart 2020 Pazartesi 09:59

Tarsus Sosyal Güvenlik Merkezi (SGK) Merkez müdürü  Süleyman Metin , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında ‘’Sosyal Güvenlikte Kadın İstihdamı ve Kadına Yönelik Pozitif Ayrımcılık” konulu konferans verdi

Metin, Güner Baykal Toplantı Salonundaki konferansta, sosyal güvenliğin tanımı ve sosyal güvenliğin anayasal dayanağını anlattı.

 Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Füsun Kaleli, Muttalip Bobuşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Bilgehan Güçtimur, Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşit Tok, yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, stajyer öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Metin , sunumuna daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarsus Sosyal Güvenlik Merkezi hakkında bilgi verdi. Bu genel anlatımlardan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihsel süreci ve Türk Toplumunda kadının yeri ve önemini örnekler vererek anlattı. Son olarak, ülkemizde ve bölgemizde kadın istihdam istatistikleri, 4857 sayılı iş kanununda kadın hakları ve 5510 sayılı kanunda kadına tanınan haklar konularında detaylı bilgiler verdi.
Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın en önemli örneğinin yurt dışında kalınan süreyi SGK’ya belgeleyerek emekliliğe hak kazanılması olarak açıkladı. Ayrıca, Anayasanın 10.ve 50. Maddesinin kadına yönelik pozitif ayrımcılığın dayanağı olduğunu, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı 10 günden az ev hizmetlerinde çalışanların sigortasını yapmanın çok kolay olduğunu, günlük 1.97 kuruş ödeyerek ve 5510’a atılacak bir sms’in yeterli olduğunu bildirdi. 
Metin,etkinlikte sorulan soruları da  yanıtladı.Etkinlik  Çiçek ve plaket takdimi ile program son buldu.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google