Yıllar önce Çukurova yöresinde pamuğa alternatif olarak ekimine başlanan ayçiçeğinde, Tarsus2ta 40 bin dekarlık alanda ayçiçeği ekim alanı bulunuyor
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ayçiçeğinin, Türkiye'nin yemeklik yağ ihtiyacının karşılanmasında önemli yere sahip olduğunu söyledi.
Avcı, ayçiçeğinde dekarda 100 ile 300 kilogram arasında rekolte elde edildiğini 1 kilogram ayçiçeği fiyatının 2,30 ile 2.35 arasında değiştini ifade etti.
Başkan Avcı, 1 dekarlık ayçiçeği biçer fiyatınında 18 TL olduğunu sözlerine ekledi.
Paylaş: |
20 Mart 2024 Çarşamba 09:52
27 Şubat 2024 Salı 10:02
16 Kasım 2023 Perşembe 11:23