::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta 50 Hektarlık alanda zeytin aşılaması yapıldı

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü'nce, Tarsus Orman İşletme Şefliği Eshab-ı Kehf Mevkiinde Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplam 50 ha'lık sahada zeytin aşılaması yapıldı.
Tarsus'ta 50 Hektarlık alanda zeytin aşılaması yapıldı
Haber Giriş:
02 Temmuz 2015 Perşembe 18:20

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nce, Tarsus Orman İşletme Şefliği Eshab-ı Kehf Mevkiinde Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyon Projesi kapsamında toplam 50 ha'lık sahada  zeytin aşılaması yapıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre çalışma yapılan sahada yer alan harnup ağaçlarına da aşılama yapıldı.

Aşılama yapılan bu 50 hektarlık saha, bakımı yapılmak şartıyla kullanım hakkı sertifikalandırılarak yöre halkına verilecek.

Böylelikle, yöre ekonomisine  katkı sağlanması amaçlandığı kaydedildi.Tarsus’ta çalışmaları biten projeyi, orman işletme merkez şefi Muhammed Köse ile birlikte yerinde denetleyen Bölge Müdürü Abit Baca,şunları kaydetti: “8500 adet zeytin ve harnup ferdinin aşılandığı ve yüzde 100’e yakın başarı elde edilen bu sahayı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sertifikalarını alanlar kendilerine düşen alanın bakımını yaptığı sürece faydalanma hakkı devam edecek. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak yöre halkımıza gelir getirici türler yoluyla verdiğimiz hizmetimize yeni bir tanesini daha ekledik. Bu başarılı çalışmada emeği geçen işletme müdürümüzü, işletme şefimizi ve tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Yöre halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google