::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA ANILDI

Ünlü Türk şairlerinden Arif Nihat Asya, Tarsus'ta düzenlenen bir etkinlikle anıldı
TARSUS'TA BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA ANILDI
Haber Giriş:
10 Ocak 2019 Perşembe 14:35

Ünlü Türk şairlerinden Arif Nihat Asya, Tarsus’ta düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen anma proğramı Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden şair Arif Nihat Asya, vefatının 44. yılında  anılırken Emekli Edebiyat Öğretmeni Halil Aksoy, şairin hayat hikayesini okuyup hayatı ile ilgili önemli anekdotları açıkladı.

Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerinden Arif Nihat Asya’yı anarak unutmadıklarını belirten TAŞYAD Başkanı Doğan Akpınar ise, “Byarak şairi olarak adını duyuran Arif Nihat Asya’yı Tarsuslu şairler onalarak anıyoruz. Arif Nihat Asya Öğretmen olduktan sonra Adana’ya gitti ve Adana’da uzun yıllar geçirdi. Bir Adanalı kadar Adana’yı sevdi ve 1950 yılındaki seçimlerde Demokrat Parti listesinden Seyhan Milletvekili oldu. 5 Ocak tarihi Arif Nihat Asya’nın hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Ayrıca 5 Ocak Adana’nın kurtuluş yıldönümüdür. Şair, 1940 yılında, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 5 Ocak günü yapılan tören için yazdığı  Bayrak adlı şiiri ile tanındı ve Bayrak Şairi olarak anıldı’’ dedi.

Daha sonra yerel şairler ise Asya’nın şirilerini seslendirdi. Ayrıca Aşık Mehmet Ata Erişik de sazı ile sevilen türkülerden bir demek sunarak geceye renk kattı.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46