::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta bazı Akaryakıt istasyonlarında vergi kaçakçılığı iddiası

Tarsus'ta ödeme kaydedici cihazların (yazarkasa) mühürlerinin sökülerek,fatura veya fiş verilmediği ve bu yolla vergi kaçakçılığı yapılarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 3 akaryakıt istasyonu hakkında yasal işlem yapıldı
Tarsus'ta bazı Akaryakıt istasyonlarında vergi kaçakçılığı iddiası
Haber Giriş:
30 Haziran 2015 Salı 09:50

Tarsus’ta ödeme kaydedici cihazların (yazarkasa) mühürlerinin sökülerek,fatura veya fiş verilmediği ve bu yolla vergi kaçakçılığı yapılarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 3 akaryakıt istasyonu hakkında yasal işlem yapıldı.

Mersin Valiliği İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya  göre bazı duyumları değerlendiren  Tarsus Jandarma Komutanlığı ekipleri ile vergi dairesi müdürleri ekipleri Tarsus’ta ödeme kaydedici cihazların (yazarkasa) mühürlerinin sökülerek,fatura veya fiş verilmediği ve bu yolla vergi kaçakçılığı yapılarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla bazı akaryakıt istasyonlarında habersiz denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde  D-750 karayolu üzerindeki 3 akaryakıt istasyonundaki LPG ve akaryakıt pompalarında bulunması gereken ödeme kaydedici cihaz (Yazarkasa) ile ara birim ünitelerindeki mühürlerin sökülmüş olduğu tespit edildi.

Tarsus jandarma Komutanlığınca 5015 sayılı petrol piyasası Kanunu, Tarsus Vergi Dairesi ekiplerince de 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

Açıklamada ‘’Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik haksız kazancın ve vergi kaybının önlenmesine yönelik olarak akaryakıt istasyonlarının denetimine aralıksız devam edilecektir.”

nuştu.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google