Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe Müdürlüğü’nce üreticilere yönelik buğday yetiştiriciliği semineri düzenlendi.
Alınan bilgiye göre, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Tarsus ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, Dörtlerde düzenlenen seminerde Tarsus’un tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu
yaklaşık 1 milyon 8 bin 986 dekarlık tarım arazisinin Mersin’in tüm arazi varlığının yüzde 25’ ne tekabül ettiğini belirterek, ‘’Ekilip dikilebilen tarım arazisinin yüzde 60’lık kısmını tarla arazisi oluşturmakta olup, tarla tarımının ise yarısından daha fazla olan kesimini hububat üretimi kapsamaktadır. İlçemiz için hububat üretimi 333 bin 182 dekarlık bir alanda sulu ve kuru tarım olarak yapılmaktadır. 2015 yılı hububat üretim miktarı 180 bin ton rekolteyi bulmaktadır.’’dedi.
Erdoğan,şunları kaydetti:
‘’ 2015-2016 hububat ekim zamanında doğru teknik ve araçlarla yapılacak bir ekimin üretimden hasada geçen sürede verimli ve kaliteli bir üretim miktarına ulaşmaktır. Kaliteli bir üretim için; sertifikalı, yüksek verimli ve bölgemize uygun çeşitlerin tohumluk olarak tercih edilmesi, toprak hazırlamada özen gösterilmesi, toprak tahlili neticesinde uygun olan gübrelerin kullanılıp, tekniğine uygun olarak ekim makineleriyle ekim yapılması, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla uygun iklim koşullarında uygun kimyasallar kullanılıp mücadele yapılmalıdır.’’
Erdoğan’ın konuşmasının ardından Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanı Dr. Hasan Ay, Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Aytaç Onkun üreticilere bilgi verdi.
Paylaş: |