::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta çok sayıda ölü balık bulundu

Seyhan Nehri'nin Tarsus'tan denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulundu.
Tarsus'ta çok sayıda ölü balık bulundu
Haber Giriş:
21 Eylül 2016 Çarşamba 18:58

Tarsus’ta  Seyhan Nehri'nin denizle buluştuğu noktadaki toplu balık ölümleri, bir ayda 4 kez tekrarlandı. Son bir haftada balık ölümlerinin  devam etmesi endişe ve üzüntü yaratıyor.

Seyhan Nehri'nin Tarsus'ta 'Adana Irmağı boğazı' diye bilinen, Baharlı  köyü  yakınlarında denizle birleştiği noktada yine binlerce balık ölerek sahile vurdu.

 Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu,  sahile vuran ölü balıklar olayının devam ettiğini ve ortaya çıkan  manzara karşısında hayli üzüldüklerini söyledi.

Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü noktada  balık avlayan vatandaşlarda üzüntülerini ve endişelerini dile getirdi.Balıkçılarndan Ali Duman, Günay Duman ve Cahit İnan “Bu balık ölümleri bizleri üzüyor. Bu konuda Tarsus,  Mersin veya Adana’dan ilgililer konuya el atmalı.  Sahile vuran ölü balıkları görünce bizde tedirgin olduk. Çünkü bazı kötü niyetli kişiler bunları toplayıp satıyor. Birde sahilde kalan balıklar birgün sonra kokmaya ve çevre kirliliği yaratmaya başlıyor. Gereken inceleme yapılsın ve gereken tedbir bir an önce alınarak bu balık ölümleri durdurulsun” dediler.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google