::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA COŞKULU KURTULUŞ KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27 Aralık Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerine katıldı
TARSUS'TA COŞKULU KURTULUŞ KUTLAMASI
Haber Giriş:
28 Aralık 2019 Cumartesi 13:53

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerine katıldı. Törende konuşan Başkan Seçer, “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün. Bundan 98 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları, atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz, bizlere bu kadim topraklar üzerinde birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu şirin beldeyi armağan ettiler. İşgalcilerin elinden aldılar. Yüzyıllardır atalarımızın kanları, canları ile suladığı bu toprakları bize miras olarak bıraktılar” dedi.

Mersin Büüykşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklmaya göre Tarsus Belediyesi Kardeş Şehir Aznakay Parkı’ndan Milis Kuvvetlerin karşılanması ile başlayan yürüyüş, Tarsus Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak, dua edildi. Ardından Cumhuriyet Alanı’na geçen protokol üyeleri ve yüzlerce Tarsuslu, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Cumhuriyet Alanı’nda devam eden resmi törende, Atatürk Anıtı’na çelek sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu ve Manga asker tarafından saygı atışı sonrası İstiklal Marşı okundu.

Coşkulu yıldönümü etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediyesi Başkan Vekili Ünzile Kuru, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ile Cengiz Gökçel, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ile Baki Şimşek, Tarsus Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, dernekler, kent protokolü ve yüzlerce Tarsuslu katıldı.

Seçer: “Ulu Önderimiz başta olmak üzere, bu ülke uğruna kanını, canını veren şehitlerimizi saygıyla anıyorum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, törende gerçekleştirdiği konuşmasında Tarsus’un doğum günü olan 27 Aralık’ı kutlayarak,  “Bugün ilçemiz için tekrar doğum günü. Doğduğumuz gün. Bundan 98 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, atalarımız, ecdadımız, büyüklerimiz, bizlere bu kadim topraklar üzerinde birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış bu şirin beldeyi armağan ettiler. İşgalcilerin elinden aldılar. Yüzyıllardır atalarımızın kanları, canları ile suladığı bu toprakları bize miras olarak bıraktılar. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülke uğruna kanını, canını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, sevgiyle anıyorum. Onların önünde hürmetle eğiliyorum. Onlar olmasaydı bugün Tarsus insanların özgürce yaşadığı, bu insanlar ki farklı kültürlerden, farklı medeniyetlerin temsilcileri olarak burada, bir arada, beraberce yaşama kültürü içerisinde kardeşçe yaşamıyor olacaklardı. Şükür ki o günlerde ecdadımız bu iradeyi ortaya koymuş ve bu günleri bize miras olarak bırakmış” dedi.

“Bu ülke için çalışmak zorundayız. Lüksümüz yok, ayrımız, gayrımız olamaz”

Türkiye’nin gelecek vadeden bir nüfusa sahip olduğunu ve ülke toprakları olarak da zengin bir mirasa sahip olduklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bundan sonra yapmamız gereken, çağdaş dünyaya rekabet edecek, azim içerisinde, birlik içerisinde mücadele etmek. Türkiye genç ve gelecek vadeden bir nüfus. Türkiye kadim topraklar. Türkiye zengin topraklar, zengin bir coğrafya. Kültürü, tarihi, birikimi ile önemli bir mirasın üzerinde olan topraklar. Bu topraklara layık yurttaşlar olarak başta biz siyasiler, atanmışlar, seçilmişler, sizlere, gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir örnek olarak, bu ülke için çalışmak zorundayız. Lüksümüz yok, ayrımız, gayrımız olamaz. Bizi kurtaracak olan birlik, beraberlik içerisinde azimle mücadele etmek. Eğer böyle yaparsak çağdaş dünya ile rekabet içerisinde oluruz. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Fakir zengin ayrımı olmaz. Eğitimli eğitimsiz ayrımı olmaz, sen A’sın, sen B’sin, sen C’sin ayrımı olmaz. Herkes kardeşçe yaşar. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Doğduğum bu kente önemli hizmetlerde bulunmuş, ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimi saygı ile sevgi ile anıyorum. Bayramınız kutlu olsun, gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, şiirler, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösterileri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube ziyareti ile sona erdi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google