::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Engelleri Beraber Aşalım projesi

Tarsus'taki bazı engelli kuruluşlarına Tarsus Ticaret Borsası, proje kapsamında yardımlarda bulundu.
Tarsus'ta Engelleri Beraber Aşalım projesi
Haber Giriş:
26 Aralık 2013 Perşembe 20:02

Tarsus’taki bazı engelli kuruluşlarına Tarsus  Ticaret Borsası,’’ Engelleri Beraber Aşalım’’ projesi kapsamında  yardımlarda bulundu.

 Dünya Engelliler günü münasebetiyle daha önceden söz verilen  tekerlekli sandalye Engelliler Derneğine, Yürüme bastonu Görme Engelliler derneğine ve bir adet bulaşık makinası talasemi derneğine teslim edildi.

Eski Park içindeki Engelliler derneğinde  bir tören düzenlendi. Törene  Kaymakam Hasan Göç, Jandarma komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy,  Tarsus Ticaret Borsası  Başkanı  Murat Kaya, Sakatlar Derneği Tarsus şube başkanı Ali Çelik, Görme Engelliler Derneği başkanı Fikri Topuz, Talasemi Derneği başkanı  Sefa Türker, Kent Konseyi başkanı Ali Cerrahoğlu, Kent Konseyi Engelliler Komisyonu başkanı Dursun Arslan, Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şube yöneticileri ve engelli derneklerinin üyeleri katıldı.

Kent Konseyi adına konuşan başkan Ali Cerrahoğlu, herkesin yaşadıkları kentlerde bulunan engelli insanlara destek olması gerektiğini belirtti.

 Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya ise  daha önceden Engelilere vermeyi düşündükleri  10 adet tekerlekli sandalyeyi Sakatlar Derneğine, 40 adet yürüme bastonunu Görme Engelliler Derneğine  ve bir adet Bulaşık makkinasını Talasemi Derneğine hediye ettiklerini söyledi ve “Biz engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni her zaman yapacağız” dedi.

Kaymakam Hasan Göç ise konuşmasında kimsenin engelli doğmayı veya olmayı istemeyeceğini belirterek “ Bizim ailemizde de en yakınımızda da engelli insanlar olabilir. Onların sayısı toplumda az denmeyecek kadar . Ama bizler bu engelli insanlarımıza sahip çıkarak destek olarak onlara yaşamda yardımcı olabiliriz. Bir ve beraber olursak hayat daha anlamlı olacaktır” dedi.

Sakatlar Derneği başkanı Ali Çelik, Görme Engelliler derneği başkanı Fikri Topuz, Talasemi Derneği başkanı  Sefa Türker yardımlardan dolayı Borsa Başkanı Murat Kaya ile yönetimine ve katılımcı protokol mensuplarına teşekkür ettiler.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google