::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA ERKEN HASAT EDİLEN ÜZÜMLERE DENETİM

Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Ziraat Odası temsilcisi ve Belediye Zabıta ekiplerin katılımıyla Üzümün erken hasad edildiği şikâyetleri üzerine, denetim gerçekleştirildi
TARSUS'TA ERKEN HASAT EDİLEN ÜZÜMLERE DENETİM
Haber Giriş:
25 Haziran 2019 Salı 10:40

Gıda Tarım  ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Ziraat Odası temsilcisi ve Belediye Zabıta ekiplerin katılımıyla  Üzümün  erken hasad edildiği şikâyetleri üzerine, denetim gerçekleştirildi

Tarım ve Orman  Tarsus İlçe Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre ekipler, denetim yapılarak erken hasad edilen üzümlerden numuneler alınarak pestisit kalıntısı yönünden analiz edilmek üzere İl Gıda Laboratuvar Müdürlüğüne gönderdiler.

Açıklamada,’’ İlçemizde yaklaşık 110 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılmaktadır. Üzüm çeşitlerinin hasat tarihi; açıkta haziran ayı sonunda başlamakta eylül ayı başlarına kadar devam etmektedir.

Erken hasadın önüne geçmek için, Tarsus Kaymakamlığı emri ile; 20.06.2019 tarihinden itibaren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı ekiplerince Hal ve yol kontrollerine başlanmış, erken hasat edilen üzümlerden numuneler alınarak 5996 sayılı kanun uyarınca tutanak düzenlenip cezai işlem yapılmaya başlanmıştır.

Tüm ürünlerde olduğu gibi üzümde de son ilaçlama ile hasat arasındaki bekleme süresine dikkat edilmeli, tüketicinin de korunması açısından kalite, lezzet ve sıhhat şartlarının sağlandığı en uygun tarih belirlenerek hasat yapılmalıdır. Olgunlaşmadan kesilen üzümlerde ilaç kalıntısı çıkma ihtimali yüksek olmakta, tüketicinin damak tadına uymaması sebebi ile de üzüm piyasasında bozulma, fiyatta düşme ve sonuçta üreticinin de mağduriyeti söz konusu olmaktadır.

Üreticilerimizin son ilaçlama ile hasat arası bekleme sürelerine uyarak tüketicinin damak tadı ve sağlığını da göz önünde bulundurarak kesim yapması gerektiğini belirterek, üzüm hasat döneminin bol, bereketli ve kazançlı olmasını temenni ederiz.’’denildi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google