::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA GELİŞİGÜZEL ASILAN AFİŞ VE PANKARTLARA İZİN YOK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri,Tarsus'ta kent estetiğini bozan ve izinsiz olarak asılan afiş, pankart ve benzeri reklam tabelalarını topluyor
TARSUS'TA GELİŞİGÜZEL ASILAN AFİŞ VE PANKARTLARA İZİN YOK
Haber Giriş:
02 Eylül 2019 Pazartesi 09:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri,Tarsus’ta  kent estetiğini bozan ve izinsiz olarak asılan afiş, pankart ve benzeri reklam tabelalarını topluyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Tarsus Denetim ekipleri, ilçe genelindeki caddeleri tek tek gezerek, öncelikle esnafı astıkları reklam materyallerini kaldırmaları konusunda uyarıyor. Uyarıyı dikkate almayan esnafın afiş ve pankartları ekipler tarafından toplanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehircilik anlamında önemli projelere imza atarken, bir taraftan da kent estetiğini bozan faaliyetlere izin vermiyor. Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde izinsiz ve gelişigüzel şekilde cadde ve bulvarlara asılan afiş, pankart ve benzeri reklam tabelalarını topluyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Tarsus Denetim ekipleri, ilçe genelinde afiş veya pankart asan esnafı uyararak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. Maddesi gereği meydanlara, parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara; rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve pankart asmanın yasak olduğunu tek tek anlatıyor.

Uyarılara rağmen gerekeni yapmayan esnafın ihata duvarlarına, orta refüj korkuluklarına, kamuya ait direklere, yol kenarlarına asılan afiş veya pankartlar ekipler tarafından toplanıyor. Toplanan materyaller ya imha ediliyor ya da geri dönüşüme gönderiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, afiş veya pankart asma işleminin, yasal çerçevede yapılması için belediyelere kişi veya kurumların yazılı başvuru yapmaları gerektiğini; alınan izinle gösterilen noktalara, yine belirlenecek süre içerisinde asma işleminin yapılabileceğini ifade ediyor.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29