::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA HER YAŞIN OYUNCAĞI TOPAÇLAR SERGİDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çocukluk tutkusu topacın peşinden giden yazar, ressam ve koleksiyoner Remzi Karabulut, hem oynadığı hem de kendisinin yaptığı topaçları, çocukluk düşlerinin peşinden gidenlerle buluşturuyor
TARSUS'TA HER YAŞIN OYUNCAĞI TOPAÇLAR SERGİDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Haber Giriş:
05 Aralık 2019 Perşembe 09:13

Çocukluk tutkusu topacın peşinden giden yazar, ressam ve koleksiyoner Remzi Karabulut, hem oynadığı hem de kendisinin yaptığı topaçları, çocukluk düşlerinin peşinden gidenlerle buluşturuyor.

Çeşit çeşit topaçlar, topaç heykelleri, kısa filmleri ve öykü kitabıyla ‘Topaç’ temalı sergi, Tarsus Amerikan Koleji Sadık Paşa Konağı’nda 7’den 70’e herkesi bekliyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) tarafından restore edilerek Tarsus’a kazandırılan Tarsus Amerikan Koleji Sadık Paşa Konağı, özgün bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Çocukluğundan bu yana topaç tutkusu olan yazar, ressam ve koleksiyoner Remzi Karabulut’un uzun yıllardır biriktirdiği yüzlerce topaçtan oluşan ve 10 Aralık’a kadar gezilebilecek sergi, Tarsus Amerikan Koleji Sadık Paşa Konağı’nda genç yaşlı tüm kuşakları buluşturuyor.

Çocukluk tutkusu topacın peşinden giden Remzi Karabulut, hem oynadığı hem de kendisinin yaptığı topaçları, çocukluk düşlerinin peşinden gidenlerle buluşturuyor. Alalı, Angırşak, Arşak, Cicoz, Çini, Bozanak, Bireyme, Deleme, Dönbaba, Fırıldak, Fırdöndü, Kaytan, Tutturamanço, Vızırdak, Yanardöner topaçlara verilen isimlerden bazıları. Çeşit çeşit topaçlar, topaç heykelleri, kısa filmleri ve öykü kitabıyla ‘Topaç’ temalı sergi tüm topaç sevdalılarını bekliyor.

 “Topacın kayıt altına alınmış yazılı bir tarihçesi yok ne yazık ki” diyen Karabulut, şu bilgileri veriyor: “Büyük olasılıkla erkek çocukların sokağa çıkıp oynamasıyla başlıyordur topacın tarihi. Daha çok Asya, Avrupa, Antik Yunan, Roma ve Çin oyuncağı olduğunu biliyoruz yalnızca. Benim için dünya oyuncağı olmasının ötesinde, her yaşta insanın ilgisini çekmesi ve sanatsal bir gizilgüce sahip olmasıyla birlikte sınırsız bir düş gücü yaratması önemli. Bu sergiyi daha çok çocukların gözünden bakarak ve onlar gibi oynayarak oluşturmak bana büyük bir mutluluk verdi.”

Topaç temalı sergi 10 Aralık tarihine kadar Tarsus Amerikan Koleji Sadık Paşa Konağı Sergi Salonu’nda gezilebilir.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46