::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TARSUS'TA HEYELANDAN KAPANAN GRUP YOLU BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TARAFINDAN KISA SÜREDE AÇILDI

Öğlen kapanan yol, akşam saatlerinde açıldı
TARSUS'TA HEYELANDAN KAPANAN GRUP YOLU BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TARAFINDAN KISA SÜREDE AÇILDI
Haber Giriş:
04 Nisan 2020 Cumartesi 13:33

- BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN YALAMIK’TA YAŞANAN HEYELANA ANINDA MÜDAHALE

Tarsus’a bağlı Yalamık mahallesinden geçen ve bölge mahallelerini bağlayan grup yolu üzerinde oluşan heyelana Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Dev kayalar, Büyükşehir ekiplerinin özverili çalışmalarıyla kaldırılarak, yol tamamen temizlenip, güvenli geçiş yapılır duruma getirildi.

Tarsus’a bağlı Yalamık Mahallesi sınırları içerisinden geçen yola heyelandan dolayı düşen ve yolun kapanmasına neden olan dev kayalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede kaldırıldı.

Öğlen kapanan yol, akşam saatlerinde açıldı

Özellikle kırsal bölgede son günlerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, zaman zamanda heyelanlar yaşanıyor.

Tarsus’un kırsal bölgesinde yer alan Yalamık Mahallesi sınırları içerisinden geçen ve Çamlıyayla’nın Darıpınarı, Belçınar ve diğer bölge mahallelerinin de kullandığı grup yolunda Cuma günü öğlen 11.00 sıralarında heyelan meydana geldi.

Dev kayaların düştüğü yol hem trafiğe kapanırken, hem de tahribat oluştu. Yolun trafiğe kapandığı ihbarını alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım ekipleri olay yerine intikal ederek ivedilikle çalışma başlattı.

Dev kayaların ağır işmakinaları vasıtasıyla kaldırıldığı çalışmalarda, oluşan tahribatta ortadan kaldırılarak akşam saatlerinde yol trafiğe açıldı

Paylaş:  Facebook Twitter Google