::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta hükümlü ve tutukluların el ürünü sergisi açıldı

Tarsus'ta hükümlü ve tutuklu çocuk ve gençlerin, infaz kurumunda yaptıkları el işi ürünlerden oluşan sergi açıldı.
Tarsus'ta hükümlü ve tutukluların el ürünü sergisi açıldı
Haber Giriş:
12 Mart 2019 Salı 10:35

 Tarsus’ta  hükümlü ve tutuklu çocuk ve gençlerin, infaz kurumunda yaptıkları el işi ürünlerden oluşan sergi açıldı.

Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi, Tarsus Halk Eğitim binasında açıldı.

Serginin açılışını, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu başkanı Ferhat Karakuş, hakim ve savcılar Emniyet Müdürü Halis Ünal, Jandarma komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, ve bazı yetkililer yaptı.

Kaymakam Ünal ve beraberindekiler, açılışın ardından sergiyi gezdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, serginin açılışında  yaptığı açıklamada, hükümlü ve tutukluların, kurumda Halk Eğitim merkezi işbirliğinde  açılan çeşitli kurslarda eğitim alarak atölyelerde üretilen el sanatları ürünleri sergilediklerini belirtti.

Başsavcı Kılıç,konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’ “ Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza  İnfaz kurumumuz bünyesinde 12-18 yaş aralığında suça sürüklenen çocukları ve 18-21 yaş aralığındaki gençler bulunmaktadır. Kurumumuzda bulunan suça  sürüklenen çocukların ıslahı ve topluma yeniden kazandırılması amacıyla Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bugüne kadar 72 kurs açılmış olup bu kurslara 776 çocuğumuz katılmış ve kurslarda başarılı olanlara başarı belgesi verilmiştir.

Kurumumuzda bugüne kadar Badminton, basketbol, futbol, voleybol, hentbol, satranç, bağlama eğitimi, uygulamalı tiyatro, yağlı boya, resim berberlik, dokuma konfeksiyon makineci ev tekstili ürünleri hazırlama, kağıt çiçek, meydancı, Üniforma görevlisi, Kur’an-ı Kerim,  birinci ve ikinci kademe okuma yazma kurları açılmıştır.

Ceza İnfaz kurumumuzda bulunan suça sürüklenen çocukları ruhen ve bedenen sağlıklı birer birey haline getirmeyi, insan haklarına saygılı kişiler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Sorumluluk alma bilinci gelişerek birlikte çalışma ve iş görme alışkanlığı kazandırıp yaşama   hazırlama gayesiyle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Çocuklarımız suça sürüklenmemeli, bu önlenmeli. Onlarda bizim çocuklarımız.

Kurumumuzda  devam eden dokuma, konfeksiyon makineci, ev tekstili ürünleri hazırlama,yağlı boya resim kurslarında çocuklarımızın meslek edinme ve sanatsal bir faaliyet yapma amacıyla katılmış oldukları kurslarda ürettikleri ürünler burada sergilenmektedir.
Serginin açılmasında emeği geçen herkese ve burada bizi misafir eden Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederim”

Sergilenen ürünlerin satışından elde edilecek gelirin hükümlü ve tutuklulara verileceğini belirterek, "Tüm halkımızı sergiye davet ediyoruz. El emeği, göz nuru sergimizi hem dolaşsınlar hem de ürünlerden satın alırlarsa infaz kurmundaki çocuk ve gençlere  bir katkı sağlamış olurlar" diye sözlerine ekledi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46