::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta imamlara kanser semineri verildi

Müftülük, İlçe Sağlık Müdürlüğü¸ Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Medical Park Tarsus Hastanesi işbirliğiyle, imamlar ve cami görevlilerine yönelik bir seminer düzenlendi.
Tarsus'ta imamlara kanser semineri verildi
Haber Giriş:
21 Mart 2018 Çarşamba 08:55

 

Çoğu köylerde görev yapan imamlar ve cami görevlilerinin katıldığı seminerde Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt kolon kanseri hakkında sunum yaptılar.

 

EN BÜYÜK BELİRTİ KANAMA

Tarsus Müftülüğü Toplantı Salonu’ndaki etkinliğe, yaklaşık 300 imam ve cami görevlisi katıldı. İlçe Müftüsü Hayri Erenay ve İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli’nin de izlediği seminerde Onkoloji Uzm. Doç. Dr. Alper Ata, kanser türleri, gelişimi, kolon kanseri ve tedavisi hakkında kapsamlı bilgi verdi. Gastroenteroloji Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt ise sunumunda kolon kanserinin belirtilerini anlattı. Uzm. Dr. Bozkurt, kolon kanserinin en büyük belirtisinin makattan kan gelmesi olduğunu söyledi.

 

DİN ADAMLARI SAĞLIĞI ANLATMALI

İmamlar ve cami görevlilerinin ilgiyle izlediği seminerin sonunda Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, konuşmacı doktorlara teşekkür edip çiçek verdi. Müftü Erenay, yaptığı konuşmada sağlıkla ilgili konularda bilgilerin doğru kaynaklardan alınmasının önemine dikkat çekti. Erenay, “Nasıl toplumun dini bilgileri din adamlarından almasını istiyorsak, sağlıkla ilgili bilgileri de konunun uzmanı olan doktorlarımızdan almamız gerekiyor” dedi. (kaynak:Medical Park Tarsus Hastanesi)

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google