::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarsus'ta Kanser Semineri

Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser ve jinekolojik kanserler konusunda Aile Destek Merkezi kursiyerleri ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik bir seminer düzenledi.
Tarsus'ta Kanser Semineri
Haber Giriş:
20 Nisan 2016 Çarşamba 08:52

Tarsus  İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser ve jinekolojik kanserler konusunda Aile Destek Merkezi kursiyerleri ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik bir seminer düzenledi.

 

Medical Park Tarsus hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre  Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’ndaki seminerde Medical Park Tarsus Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata sunumunda kanser hücrelerini teröristlere benzeterek “Tıpkı teröristler gibi bölücüdürler ve kontrolsüz çoğalırlar, hareket ederler ve gittikleri yerlere yerleşirler. Üstelik kanser hücreleri ölümsüzdür” dedi.

 

Kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirten Doç. Dr.  Ata, birçok kanser türünde tedaviye zamanında başlandığında iyileşme oranının çok yüksek olduğunu kaydetti.

 

Doç. Dr. Ata, kanserden korunmak için sihirli bir formül olmadığını ancak bazı şeylerin riski azalttığını vurgulayarak, bunları “Doğru beslenmek (Taze sebze-meyve yemek, işlenmiş kırmızı et, fast-food ve hazır gıdalardan uzak durmak), hareket etmek, verimli ve yeterince uyumak, sigara ve içkiden uzak durmak, güneşten korunmak, rahim ağzında ve karaciğerde iltihap yapan virüslere karşı aşıları düzenli olarak yaptırmak” diye sıraladı.

 

Doç. Dr. Ata ayrıca, erken tanı için çok önemli olan tarama testlerinin kalın bağırsak, rahim ağzı, prostat, meme kanserlerinde hayat kurtarıcı olabileceğini belirtti.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sezin Saygı Özyurt  da  jinekolojik kanserlerin belirti vermeden ilerleyebileceğine dikkat çekti. Jinekolojik kanser türlerini “Rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve vulva kanseri” olarak sıralayan Op. Dr. Sezin Saygı Özyurt, erken teşhis için “Smear testi, rahim ultrasonu, HPV testi, mamografi ve meme USG” işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Etkinliğe  Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli de katıldı.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17